Witold Kepinski - 24 oktober 2023

Databricks gaat akkoord met de overname van Arcion

Databricks , het data- en AI-bedrijf, heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van Arcion, een Databricks Ventures-portfoliobedrijf dat ondernemingen helpt gegevens snel en betrouwbaar te repliceren via on-premises, clouddatabases en dataplatforms. Hierdoor kan Databricks native oplossingen bieden voor het opnemen van gegevens uit verschillende databases en SaaS-applicaties in het Databricks Lakehouse Platform. De transactie heeft een waarde van ruim $100 miljoen, inclusief incentives.

Databricks gaat akkoord met de overname van Arcion image

Data Lakehouse Platforms zijn uitgegroeid tot de de facto standaard voor bedrijfsdata en AI-platforms. Deze dataplatforms zijn echter slechts zo waardevol als de gegevens erop. Het opnemen van gegevens uit bestaande databases en applicaties blijft ingewikkeld, kwetsbaar en kostbaar. Een schat aan belangrijke gegevens bevindt zich niet alleen in transactionele databases zoals Oracle, MySQL en Postgres, maar ook in SaaS-applicaties zoals Salesforce, SAP en Workday. Volgens een recent onderzoek van MIT Technology Review Insights en Databricks onder senior data- en technologiemanagers (“ Lapping the foundation for data- and AI-led growth ”) hebben bedrijven nog steeds last van veel silo-systemen; 34% heeft meer dan 10 systemen, en van de grootste bedrijven heeft meer dan 80% meer dan 10 systemen om mee te jongleren.

Door deze overname kan Databricks een schaalbare, gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve oplossing bieden voor het opnemen van gegevens uit verschillende bedrijfsgegevensbronnen. Voortbouwend op een schaalbare CDC-engine (change data capture) biedt Arcion connectoren voor meer dan twintig bedrijfsdatabases en datawarehouses. De integratie vereenvoudigt de opname van dergelijke gegevens, zowel continu als on-demand, in het Lakehouse, volledig geïntegreerd met de zakelijke beveiligings-, governance- en compliance-mogelijkheden van het Databricks-platform.

“Om analytische dashboards, datatoepassingen en AI-modellen te bouwen, moeten gegevens vanuit de geregistreerde systemen zoals CRM, ERP en bedrijfsapps naar Lakehouse worden gerepliceerd”, zegt Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks. “Arcion's De zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing stelt onze klanten in staat om die gegevens vrijwel onmiddellijk beschikbaar te maken voor snellere en beter geïnformeerde besluitvorming. Arcion zal een grote aanwinst zijn voor Databricks, en we zijn verheugd het team te mogen verwelkomen en met hen samen te werken om oplossingen verder te ontwikkelen om onze klanten te helpen hun data- en AI-trajecten te versnellen.”

“De real-time, grootschalige CDC-datapijplijntechnologie van Arcion breidt de marktleidende ETL-oplossing van Databricks uit met replicatie van operationele gegevens in realtime”, aldus Gary Hagmueller, CEO van Arcion. “Databricks is een geweldige partner en investeerder in Arcion geweest, en we zijn erg enthousiast om onze krachten te bundelen om bedrijven te helpen hun data- en AI-bedrijfsmomentum te vereenvoudigen en te versnellen.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!