Witold Kepinski - 25 oktober 2023

Westcon-Comstor boekt flink meer omzet

Westcon-Comstor (Westcon International), een wereldwijde technologieleverancier en gespecialiseerde distributeur, boekte in het eerste halfjaar een omzet stijging van 14,9% tot een record van 1,85 miljard dollar.

Westcon-Comstor boekt flink meer omzet image

Het bedrijf, dat IT-leveranciers verbindt met een kanaal van technologieresellers, systeemintegratoren en dienstverleners, rapporteerde een omzetgroei met dubbele cijfers voor de zes maanden tot 31 augustus 2023 (H1 FY24) in elk van zijn drie operationele regio's: Europa , Azië-Pacific (APAC) en het Midden-Oosten en Afrika (MEA).

De brutowinst steeg met 33,4% jaar-op-jaar naar 203,7 miljoen dollar (H1 FY23: US $152,7 miljoen), waarbij de brutomarges stegen tot 11,0% (H1 FY23: 9,5%), grotendeels dankzij stabielere wisselkoersen vergeleken met H1 Boekjaar 23.

De EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 15,9% naar US $59,7 miljoen (H1 FY23: US $ 51,5 miljoen).

Cybersecurity en netwerken waren gedurende het halfjaar goed voor 90% van de omzet van Westcon-Comstor, met een uitstekende omzetgroei in het gespecialiseerde portfolio voor de geselecteerde markten waarin het bedrijf actief is.

De H1 FY24-resultaten van Westcon-Comstor benadrukken ook de voortdurende verschuiving naar op software en diensten gebaseerde inkomsten, die een stijging van 17% op jaarbasis kenden en nu 45% van de totale omzet van het bedrijf vertegenwoordigen.

De distributeur heeft sinds FY19 een toename van 65% in zijn leenfaciliteiten gezien met een benuttingsbereik van US$800 miljoen tot $1 miljard, waardoor er nog US$400 miljoen tot $600 miljoen beschikbaar blijft om toekomstige investeringen en groei te ondersteunen.

"We zijn verheugd om uitstekende financiële prestaties te kunnen melden voor het eerste halfjaar van FY24, terwijl we ons groeitraject in alle regio’s voortzetten en onze transformatie naar ‘s werelds toonaangevende datagestuurde technologieleverancier en gespecialiseerde distributeur van cyberbeveiligings- en netwerkoplossingen versnellen", aldus David Grant CEO van Westcon-Comstor.

"Deze resultaten illustreren ons voortdurende vermogen om solide groei met dubbele cijfers te realiseren tegen een uitdagende macro-economische achtergrond, aangedreven door ons digitale leiderschap binnen de technologiedistributie en onze unieke datagedreven aanpak", aldus David Grant.

Hij voegde eraan toe: “Vooruitkijkend betekent onze verschuiving naar software en diensten dat we ideaal geplaatst zijn om te gedijen in de op abonnementen gebaseerde, alles-as-a-service (XaaS) platformeconomie van de toekomst. Door te blijven innoveren en waarde toe te voegen op strategisch niveau, zullen we onze kanaalpartners in staat stellen nieuwe kansen te ontsluiten terwijl we samen aan de volgende golf van onze digitale transformatie beginnen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!