Wouter Hoeffnagel - 05 november 2023

Dell bundelt krachten met Meta rond generatieve AI

Dell Technologies gaat een samenwerking aan met Meta. De samenwerking moet het voor Dell-klanten gemakkelijk maken om Meta’s Llama 2-modellen on-premises te implementeren met Dell’s generatieve AI (GenAI)-portfolio van IT-infrastructuur, clients en professionele services.

Dell bundelt krachten met Meta rond generatieve AI image

“We staan aan het begin van een nieuw tijdperk waarin generatieve AI de manier waarop markten opereren, innoveren en concurreren verandert”, zegt Jeff Boudreau, Chief AI Officer van Dell Technologies. “Met de technologische samenwerking tussen Dell en Meta maken we open-source GenAI toegankelijker voor alle klanten, door middel van gedetailleerde implementatiebegeleiding in combinatie met de optimale software- en hardware-infrastructuur voor implementaties van elke omvang. Nu kunnen klanten gemakkelijker veilige GenAI-modellen op locatie implementeren voor krachtige nieuwe benaderingen en inzichten.”

GenAI-activiteiten versnellen

De samenwerking vereenvoudigt de AI-omgeving op locatie door het infrastructuurportfolio van Dell en de Llama 2 AI-modellen samen te brengen. Klanten kunnen hun GenAI-inspanningen on-premises in een traditioneel datacenter of op edge-locaties versnellen. Dell heeft Meta’s Llama 2-modellen geïntegreerd in zijn system sizing-tools om klanten te helpen de juiste oplossing te vinden om hun op Llama 2 gebaseerde AI-inspanningen te ondersteunen.

Het Dell Validated Design for Generative AI met Meta’s Llama 2 biedt vooraf geteste en bewezen Dell-infrastructuur, software en services om de implementatie en het beheer van on-premises projecten te stroomlijnen. Met volledig gedocumenteerde implementatie- en configuratierichtlijnen kunnen organisaties hun GenAI-infrastructuur sneller operationeel krijgen en Llama 2 met meer voorspelbaarheid gebruiken.

Met Meta’s Llama 2 en het technologie- en dienstenportfolio van Dell Generative AI Solutions hebben organisaties van elke omvang toegang tot meer betrouwbare tools om GenAI-oplossingen te leveren van desktops tot datacenters, edge-locaties en public clouds.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!