Witold Kepinski - 16 november 2023

SoftwareOne omzet stijgt door kostenreducties en Microsoft business

SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen, heeft zijn omzet en winst cijfers voor het derde kwartaal van 2023 gepubliceerd.

SoftwareOne omzet stijgt door kostenreducties en Microsoft business image

De omzet steeg met 8,4% op jaarbasis tot 233,4 miljoen Zwitserse Frank in Q3 2023, ongeveer 241,86 miljoen euro. De aangepaste EBITDA steeg met 14,1% op jaarbasis naar 47,9 miljoen Zwitserse Frank, met een marge van 20,5% als gevolg van aanhoudende kostendiscipline

Brian Duffy, CEO van SoftwareOne meldt: “Tegen een achtergrond van steeds volatielere geopolitieke en macro-economische omstandigheden hebben we de breedte van ons portfolio, onze expertise en ons wereldwijde bereik benut om bedrijfsresultaten voor klanten en solide resultaten voor het derde kwartaal van 2023 te stimuleren.

Gedurende het kwartaal bleef EMEA veerkrachtig en APAC liet een aanhoudend uitstekend momentum zien, terwijl NORAM een voorzichtiger koopgedrag van klanten en langere verkoopcycli zag, voornamelijk als gevolg van macro-economische zorgen. Gezien deze gemengde vooruitzichten hebben we onze omzetverwachting voor het hele jaar 2023 herzien naar een groei met hoge eencijferige cijfers. Dankzij onze focus op operationele uitmuntendheid en kostenbeheersing hebben we onze aangepaste EBITDA-margedoelstelling van 24-25% gehandhaafd.

We blijven aanzienlijke vooruitgang boeken bij het bouwen van een sterke basis voor een aangescherpte uitvoering door de implementatie van 'Ignite, Focus, Accelerate' . De nieuwe leiderschapsbenoemingen zullen verder bijdragen aan het stimuleren van uitmuntende verkoop en het versterken van belangrijke partnerschappen en allianties. We hebben onze teams over de hele wereld nu ook in staat gesteld de klantgereedheid te ondersteunen en de implementatie van Microsoft 365 Copilot op schaal te stimuleren. Organisatorisch hebben we onze twee bedrijfslijnen – Marketplace en Services – dichter bij elkaar gebracht onder Bernd Schlotter, president van Software & Cloud, om een ​​op resultaten gebaseerde aanpak voor klanten te bevorderen terwijl we ons transformatietraject voortzetten.”

Rodolfo Savitzky, CFO van SoftwareOne, voegt hieraan toe: “Onze focus op winstgevende groei leverde solide resultaten op in het derde kwartaal van 2023, inclusief een sterke margegroei.

Eind september hadden we als onderdeel van het programma voor operationele uitmuntendheid CHF 27 miljoen aan kostenbesparingen gerealiseerd, ruim boven onze doelstelling van CHF 15 miljoen, met aanhoudende vooruitgang op alle drie de pijlers. Aan de commerciële kant hebben we met succes AI-gestuurde cross-sellingtools wereldwijd uitgerold en prijsinitiatieven geïmplementeerd in geselecteerde markten. Ondertussen naderen we de voltooiing wat betreft het optimaliseren van ons dienstverleningsnetwerk en het overbrengen van middelen naar gedeelde servicecentra.

We blijven nog zelfverzekerder en volledig toegewijd aan het behalen van onze doelstelling van CHF 50 miljoen aan jaarlijkse kostenbesparingen tegen volgend jaar.”

Er is verder geen commentaar gegeven over de overname geruchten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!