Wouter Hoeffnagel - 19 november 2023

Geldvoorelkaar.nl kiest OPP voor compliance met crowdfunding-verordening

Geldvoorelkaar.nl gaat een samenwerking aan met betaaldienstverlener Online Payment Platform (OPP). Het crowdfundingplatform voldoet aan de nieuwe crowdfunding-verordening.

Geldvoorelkaar.nl kiest OPP voor compliance met crowdfunding-verordening image

Geldvoorelkaar.nl richt zich op het financieren van projecten in het mkb. Via het platform is door het mkb inmiddels meer dan 530 miljoen euro opgehaald. Om de geldstromen tussen beleggers en ondernemers die krediet nodig hebben goed te laten verlopen, werkte het platform voorheen met stichtingen en de bank. Door de nieuwe crowdfunding-verordening is dit niet langer toegestaan en moet het bedrijf samenwerken met een betaaldienstverlener. Hiervoor selecteert het platform OPP.

“OPP is een zeer gespecialiseerde partner die ervaring heeft met de dynamiek van crowdfunding-platformen en ons onder andere kan ondersteunen bij het werken met een wallet-structuur en het inrichten van multi-split betalingen”, zegt Fred van der Stappen, Directeur van Geldvoorelkaar.nl. “Ook is OPP verantwoordelijk voor het onboarden van gebruikers van ons platform. Het is fijn te weten dat dit gebeurt volgens de wettelijke vereisten en dat we op dit gebied kunnen profiteren van de schaalgrootte die zij hebben.”

Controle houden over de customer journey

Een belangrijke eis van Geldvoorelkaar.nl bij de selectie van een betaaldienstverlener, was dat het zelf verantwoordelijk kon blijven voor het KYC-traject zodat het bedrijf zelf de controle houdt over de customer journey van de community. Van der Stappen: “Een aantal payment providers schrijft dwingend voor dat je moet overstappen naar hun customer journey. OPP was vrijwel de enige partij die ons wel de vrijheid gaf dit zelf in te richten. Tegelijkertijd ondersteunen ze ons hierbij met kennis en ervaring waarmee ze voor een perfecte partner zijn.”

De samenwerking verkort de doorlooptijd voor investeerders en zorgt dat hun geld sneller vanuit de wallet in het project wordt gestort. De geldnemer beschikt daarmee sneller over het krediet en de investering is eerder rentedragend.

“De nieuwe crowdfunding-verordening brengt verschillende uitdagingen met zich mee voor organisaties. Het flexibel en compliant inrichten van betalingen is één van de lastigste, maar ook één van de meest essentiële onderdelen aangezien dit direct impact heeft op de ervaring van de eindgebruiker”, vindt Thomas van Rees Vellinga, Chief Sales Officer bij OPP. “We zijn dan ook trots dat we samen met Geldvoorelkaar.nl een oplossing hebben gecreëerd die er niet alleen voor zorgt dat zij compliant zijn met de nieuwe wetgeving, maar hen ook onderscheidend maakt voor hun community.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!