Wouter Hoeffnagel - 17 november 2023

Integratie van SSO in IGEL OS 12 met VMware Identity Services vereenvoudigt toegang tot Workspace ONE

De Single Sign-On (SSO)-functionaliteit in IGEL OS 12 ondersteunt VMware Identity Services voor authenticatie bij VMware Workspace ONE Access. De integratie vereenvoudigt toegang tot digitale werkplekken, cloudapplicaties en data, en maakt deze veiliger. De integratie maakt het onder meer mogelijk om gebruikers met speciale toegangsrechten centraal te beheren via de interface van VMware Workspace ONE.

Integratie van SSO in IGEL OS 12 met VMware Identity Services vereenvoudigt toegang tot Workspace ONE image

Dankzij de integratie van de SSO-technologie van IGEL OS 12 met VMware Identity Services hoeven eindgebruikers zich slechts één keer hoeven aan te melden bij VMware Horizon. Als een zich eindgebruiker zich eenmaal heeft aangemeld, is er geen aanvullende authenticatie nodig om toegang te krijgen tot de digitale werkplek.

Dit is mogelijk met een op SCIM 2.0 gebaseerde cloudoplossing voor identiteitsbeheer, zoals Microsoft Entra ID (het voormalige Azure Active Directory) of Okta. De toegang en toepassing van beleidsregels voor endpoints met IGEL OS worden centraal geregeld via de unified endpoint management-oplossing VMware Workspace ONE.

Aanvalsoppervlak van endpoints minimaliseren

“In een tijd waarin cyberbedreigingen overal op de loer liggen, vormt de beveiliging van endpoints een topprioriteit voor IT-afdelingen”, zegt Matthias Haas, de chief technology officer van IGEL. “Onze geavanceerde SSO-technologie zorgt ervoor dat gebruikers sneller productief kunnen zijn en maakt tegelijkertijd dat het aanvalsoppervlak van endpoints minimaal. We hebben in nauwe samenwerking met VMware onze SSO-functionaliteit geïntegreerd met VMware Identity Services om de gebruikservaring te stroomlijnen, veilige toegang te waarborgen en grip te houden op accounts met speciale toegangsrechten. Dat is precies wat organisaties nodig hebben om hun bedrijfskritische applicaties en data te beschermen en één van de vele manieren waarop IGEL gebruikers van VMware toegevoegde waarde biedt.”

“Onze jarenlange samenwerking met IGEL blijft vruchten afwerpen in de vorm van waardevolle innovaties voor onze gezamenlijke klanten”, zegt Terry Vaughn, directeur Global EUC Business Development bij VMware. “De integratie tussen IGEL OS, Imprivata en VMware biedt een snelle time-to-value voor klanten in de gezondheidszorg, die voor een veilig en flexibel gebruik van endpoints willen zorgen. Met de integratie van IGEL SSO-technologie realiseren we een integrale oplossing voor de bescherming van de bedrijfkritische end user computing-infrastructuur van onze klanten, zodat hun eindgebruikers vanaf elke locatie veilig en moeiteloos kunnen werken”.

IGEL COSMOS

De ondersteuning voor VMware Identity Services is dit kwartaal beschikbaar in de laatste release van IGEL OS 12 en maakt deel uit van IGEL COSMOS, een platform waarmee de toegang tot digitale werkomgevingen in de cloud op veilige wijze kan worden beheerd en geautomatiseerd. Deze integratie stelt gebruikers in staat om hun endpoint op te starten naar een authenticatiescherm van VMware waarin zij hun identiteit kunnen bevestigen met sessie-tokens. Na authenticatie krijgen gebruikers toegang tot de applicatiecatalogus van VMware Workspace ONE en kunnen ze direct werken in VMware Horizon Cloud en andere applicaties waarvoor zij toegangsrechten hebben zonder de noodzaak om zich telkens opnieuw aan te melden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!