Witold Kepinski - 04 december 2023

KPN neemt Kabeltex over

KPN neemt Kabeltex over. Op 30 november hebben KPN en Kabeltex hiervoor een overeenkomst getekend. Kabeltex is een aanlegger van glasvezelnetwerken en een internet service provider op Texel en de kop van Noord-Holland.

KPN neemt Kabeltex over image

Het bedrijf biedt nu volledige dekking op Texel en rondt momenteel de uitrol van glasvezel in Den Helder, Hollands Kroon en Schagen af. De netwerken van Kabeltex omvatten circa 18.000 adressen.

Deze overname sluit aan bij KPN's streven om eind 2026 samen met Glaspoort circa 80% van Nederland van glasvezel te voorzien. Glasvezel is essentieel voor het bieden van razendsnel internet, wat van groot belang is voor consumenten, ondernemers en de maatschappij.

Na afronding van de overname zal KPN de glasvezelnetwerken van Kabeltex toevoegen aan zijn bestaande aanbod van Wholesale diensten voor glasvezelnetwerken. Hierdoor kan een breed scala aan marktpartijen actief zijn op deze netwerken, waardoor eindgebruikers een ruime keuze hebben uit diverse providers en aanbieders. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!