Witold Kepinski - 13 december 2023

Capestone tekent distributieovereenkomst met CommScope

Capestone heeft haar distributieovereenkomst met CommScope aangekondigd. Met deze overeenkomst intensiveren beide bedrijven hun samenwerking op het gebied van Private Networking.

Capestone tekent distributieovereenkomst met CommScope image

Samen zullen Capestone en CommScope nu meer dan 1.000 EMEA-kanaalpartners kunnen ondersteunen bij het leveren van veilige en duurzame Private LTE- en 5G-oplossingen voor missie- en bedrijfskritische processen. Bedrijven krijgen met deze private 4G/5G-oplossingen nog meer controle over gebruikers, dataverkeer en apparaten op het netwerk. Dit biedt mogelijkheden voor onder andere de evenementenindustrie, bouwplaatsen, industrieën, warehousing en gezondheidszorg.

In mei kondigde Capestone al aan samen te werken met de internationale netwerkinfrastructuurprovider CommScope om 4G/5G private mobiele netwerkoplossingen aan te bieden. De huidige overeenkomst voegt het CommScope ERA-portfolio en passieve componenten toe aan de distributie van CommScope ONECELL-producten. Waarbij de ONECELL-technologie LTE- en 5G-dekking combineert met een eenvoudig implementatiemodel om kosteneffectief te voldoen aan de behoeften van bedrijven voor commerciële mobiele diensten en private LTE- en 5G-netwerken. Het volledig digitale ERA gedistribueerde antennesysteem van CommScope zorgt voor eenvoudigere en meer kosteneffectieve draadloze communicatie in gebouwen. Deze oplossingen werken op standaard IT-infrastructuur - categorie 6A en glasvezel - en stellen exploitanten, neutrale hosts en ondernemingen in staat om hoge capaciteit te bieden met "goede dekking" in gebouwen. De ERA-technologie ontwikkelt de conventionele architectuur van gedistribueerde antennesystemen (DAS) door C-RAN-mogelijkheden toe te voegen. Door dit complete portfolio te kunnen aanbieden, zal Capestone zich nog beter kunnen positioneren als een ruimtelijk georiënteerde distributeur voor (private) indoor telecomoplossingen.

CommScope en Capestone zullen samenwerken in de hele markt om partners zowel technisch als commercieel te ondersteunen. De bedrijven zijn zeer complementair aan elkaar. "Partners profiteren zoals ze gewend zijn van korte communicatielijnen, onze technische en commerciële expertise en volledige ondersteuning op zowel hardware als connectiviteit. Daarnaast kunnen ze zich goed onderscheiden met ons gehele portfolio. De behoefte aan robuuste mobiele dekking binnen bedrijfspanden neemt alleen maar toe. We zien een enorme groeimarkt waar een Wi-Fi-netwerk niet voldoende is vanwege capaciteit, beveiliging, latency en dekking", zegt Jos Ouwerkerk (foto) CEO Capestone.

"We zijn verheugd om samen te werken met Capestone om onze netwerkoplossingen te leveren aan ondernemingen in de Benelux", zegt Samuel Buttarelli VP, Sales ICN, EMEA en APAC. "Deze samenwerking stelt ons in staat om robuuste geïntegreerde oplossingen uit te breiden naar een belangrijke markt."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!