Wouter Hoeffnagel - 19 december 2023

Vertiv neemt speler in vloeistofkoeling CoolTera over

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, neemt CoolTera over. CoolTera is een leverancier van een leverancier van koelmiddeldistributie-infrastructuur voor vloeistofkoelingstechnologie in datacenters.

Vertiv neemt speler in vloeistofkoeling CoolTera over image

CoolTera is in 2016 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en een aanbieder van infrastructuuroplossingen voor vloeistofkoeling. Het bedrijf ontwikkelt en vervaardigt daarnaast distributie-units voor vloeistofkoeling (CDU’s), secundaire vloeistofnetwerken (SFN’s) en verdeelstukken voor vloeistofkoeling binnen datacenters.

Al langer partners

CoolTera en Vertiv zijn al drie jaar lang technologiepartners en verzorgden samen diverse wereldwijde implementaties voor datacenters en supercomputers. Met de overname van CoolTera breidt Vertiv zijn portefeuille voor warmtebeheer uit met de koeltechnologie van CoolTera.

“Met deze overname verwerven we technologie die de onze aanvult”, zegt Giordano Albertazzi, CEO van Vertiv. “Dit sluit aan op onze langetermijnstrategie voor waardecreatie en versterkt onze expertise in high density koelingsoplossingen. De overname is namelijk van belang voor het versterken van ons aanbod van oplossingen voor vloeistofkoeling, waardoor we effectiever kunnen voorzien in de behoeften van onze wereldwijde datacenterklanten. Daarmee verkeren we in een sterkere positie en beschikken we over de capaciteit die nodig is om op elke schaal in hun AI-behoeften te voorzien.”

“Het was een logische beslissing voor ons om toe te treden tot de familie van Vertiv”, zegt Mark Luxford, de managing director van CoolTera. “We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij de marktleider op het gebied van warmtebeheer voor datacenters. Vertiv heeft laten zien dat het technologieën kan opschalen in het tempo dat nodig is voor de inzet van AI. We kijken er dan ook naar uit om als één team samen te werken aan de ontwikkeling van de geavanceerde technologieën voor vloeistofkoeling met de schaal waar de sector om vraagt. Vertiv is goed gepositioneerd om de groei van de sector te ondersteunen.”

Vertiv verwacht de overname in het vierde kwartaal af te ronden.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!