Wouter Hoeffnagel - 26 december 2023

Conscia vernieuwt netwerk van Kempenhaeghe

Het netwerk van expertisecentrum voor epilepsie, slaapstoornissen en neurologische leer- en ontwikkelstoornissen Kempenhaeghe is door IT-bedrijf Conscia vernieuwd. Door een sterke toename van het ICT-gebruik beschikte Kempenhaeghe over een netwerkinfrastructuur die bestond uit apparatuur van uiteenlopende leveranciers. Dankzij de upgrade is minder tijd nodig voor het beheer van het vaste en bedrade netwerk, dat is vervangen door apparatuur van Extreme Networks volgens drie architectuurprincipes: beschikbaarheid, schaalbaarheid en goede prestaties.

Conscia vernieuwt netwerk van Kempenhaeghe image

Het netwerk van Kempenhaeghe telt zo’n 2.500 gebruikers en de twee grootste terreinen van de zorgorganisatie zijn beide vijftig hectare groot, met daarop tientallen gebouwen. Een flinke uitdaging voor het beheer, legt hoofd I&A bij Kempenhaeghe Rob Santegoeds uit. “Door de forse groei van onze organisatie was er scheefgroei ontstaan in ons netwerk, waarbij producten van verschillende leveranciers door elkaar heen werden gebruikt. Dat gaat een tijd goed, maar op een gegeven moment loop je tegen apparatuur aan die niet meer ondersteund wordt, ondersteuning die op verschillende momenten eindigt en een toename in de tijd die we kwijt waren aan het beheer ervan.”

Beheerbaarheid en prestaties verbeterd

Kempenhaeghe koos voor Conscia vanwege de ervaring met kritische infrastructuren en de mogelijkheid om samen te werken met een flexibel model voor ondersteuning en beheer. Het vaste netwerk op het eerste campusterrein van Kempenhaeghe is volledig vervangen en het traject voor vervanging van de wifi-apparatuur bevindt zich in de afrondende fase. De belangrijkste winstpunten zitten in de beheerbaarheid van het netwerk, zo kan het upgraden van firmware vrijwel direct online plaatsvinden dankzij de redundante opbouw van de infrastructuur. De prestaties zijn daarnaast sterk verbeterd en er is weinig uitval of hinder van werkzaamheden aan het netwerk. Bij het tweede terrein is de migratie in volle gang. Daarnaast is er een derde locatie in aanbouw, waar de architectuurprincipes direct bij de aanleg worden meegenomen.

Santegoeds: “In de gesprekken met Conscia ging het niet zozeer over technologie maar juist hoe we als organisaties complementair aan elkaar konden zijn. Daar zit ook de kracht: wij beschikken over de organisatiekennis terwijl Conscia, als infrastructuurspecialist in de zorg, kennis van architectuur en technologie inbrengt.”

Geert van Werde, accountmanager healthcare bij Conscia: “Ieder project kent zijn eigen uitdagingen, maar de variatie aan gebouwen en de grote oppervlakten van de terreinen van Kempenhaeghe maakten het belang van goed voorwerk en nauwe samenwerking groot. Dat onderlinge vertrouwen heeft zich uitbetaald in een succesvolle migratie, waarbij Kempenhaeghe dankzij de technologie van Extreme Networks beschikt over een stevig fundament voor verdere doorgroei. Daarnaast is er een basis gevormd voor innovatieve toepassingen met een breed scala aan specifieke data in de kern van Kempenhaeghe's werkveld. De IT-afdeling van Kempenhaeghe heeft weer grip op de situatie, waarbij ze altijd op Conscia kunnen rekenen als dit nodig is.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!