Witold Kepinski - 29 december 2023

Accenture koopt Customer Management IT en SirfinPA

Accenture heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Customer Management IT en SirfinPA, een tweetal Italiaanse technologieadviesbureaus in gezamenlijke eigendom die de publieke sector ondersteunen en gespecialiseerd zijn in justitie en openbare veiligheid.

Accenture koopt Customer Management IT en SirfinPA image

De overname sluit aan bij de focus van Accenture op het helpen van Italiaanse overheidsorganisaties bij het opbouwen van hun digitale kern en het leveren van verbeterde diensten aan de burgers die zij bedienen.

Customer Management IT en SirfinPA, opgericht in 2010, met kantoren in Rome, Napels en Cosenza, zijn toonaangevende spelers binnen de Italiaanse IT-sector. Customer Management IT en SirfinPA worden erkend voor hun werk in het nationale justitie-ecosysteem van het land en hebben het Italiaanse ministerie van Justitie ondersteund door technologische toepassingen te bouwen en te ondersteunen op het centrale ministerie van Justitie, en hebben digitale infrastructuur voor rechtszaken geleverd.

Met een multidisciplinaire staf van ongeveer 300 medewerkers bieden Customer Management IT en SirfinPA systeem- en applicatie-integratie- en beheerdiensten, ontwikkeling van cloudapplicaties, infrastructuurbeheer en wagenparkbeheer voor desktops en servers.

“Na de overname van de toonaangevende AI-organisatie Ammagamma blijven we onze diensten en aanbiedingen voor de Italiaanse publieke sector versterken met deze twee toonaangevende bedrijven die tientallen jaren aan ervaring in de sector met zich meebrengen”, aldus Mauro Macchi, voorzitter en CEO van Accenture Italië. “ Deze overname vergroot ons vermogen en vermogen om innovatie in de Italiaanse publieke sector te ondersteunen en onze overheidsklanten te helpen hun transformatietrajecten vooruit te helpen.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!