Wouter Hoeffnagel - 10 januari 2024

IGEL onthult nieuwe merkidentiteit en visie op endpointbeveiliging

IGEL onthulde afgelopen week zijn nieuwe merkidentiteit en nieuwe visie die de beveiliging van endpoints radicaal verandert. De nieuwe aanpak van IGEL berust op zijn Preventative Security Model, dat is ontwikkeld ter ondersteuning van zero trust- en Secure Access Service Edge (SASE)-initiatieven. Met het model wil IGEL een einde maken aan kwetsbaarheden in de beveiliging van endpoints die misbruikt zouden kunnen worden door cybercriminelen.

IGEL onthult nieuwe merkidentiteit en visie op endpointbeveiliging image

Het nieuwe Preventative Security Model biedt op vijf manieren ondersteuning voor zero trust- en SASE-initiatieven:

  • Een read-only besturingssysteem. Het op Linux gebaseerde IGEL OS beschermt gebruikers tegen het per ongeluk of met opzet installeren van malware op endpoints. Dit verkleint de kans op succesvolle phishing-pogingen, besmettingen met ransomware en andere cyberaanvallen.
  • Geen lokale gegevensopslag. Er kunnen geen klantengegevens, patiëntgegevens, financiële gegevens of andere data naar het endpoint worden gedownload of worden opgeslagen op aangesloten USB-apparatuur. Dat betekent dat diefstal en verlies van endpoints niet kunnen resulteren in datalekken en dat ook medewerkers met kwade bedoelingen gegevens niet extern kunnen verspreiden.
  • Een vertrouwd applicatieplatform. De veilige opstartprocedure van het IGEL OS zorgt ervoor dat niemand met programmatuur kan knoeien. Het endpoint wordt altijd opgestart naar de laatst bekende goede toestand. Zo kunnen organisaties na een cyberaanval in enkele minuten alle diensten herstellen.
  • Authenticatie, SSO-integratie en SASE. IGEL werkt samen met leveranciers van authenticatieoplossingen, waaronder Microsoft, Imprivata, Okta, Ping Identity, VMware en Citrix, zodat het ondersteuning kan bieden voor een breed scala aan standaarden. IGEL werkt daarnaast met SASE-partners samen aan de optimalisatie van zero trust-implementaties.
  • Een modulair ontwerp. Met een omvang van slechts 2 GB biedt het IGEL OS een kleiner aanvalsoppervlak dan traditionele besturingssystemen voor endpoints. Organisaties kunnen aanvullende functionaliteit, zoals integraties met oplossingen van partners als Citrix en VMware en security-leveranciers downloaden via het IGEL App Portal.

Geoptimaliseerd voor verticale markten

Het IGEL OS biedt flexibele ondersteuning voor governance-processen en workflows in belangrijke verticale markten. Dankzij de samenwerking met strategische IGEL Ready-partners vormt het IGEL OS de spil van branchespecifieke oplossingen die tegemoetkomen aan de eisen van klanten in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retailsector, maakindustrie en overheidssector.

Ook reduceert het IGEL OS het energieverbruik van endpoints en verlengt hun levensduur. Dat draagt bij aan een reductie van de CO2-voetafdruk met 60%. Het IGEL OS maakt het mogelijk voor IT-afdelingen om af te stappen van agents voor de beveiliging en het beheer van endpoints. Het besturingssysteem maakt het bovendien mogelijk om gebruik te maken van apparatuur met minder krachtige processors wat energie bespaart en bijdraagt aan duurzaamheid. Endpoints gaan meestal drie tot vijf jaar mee, maar met het gebruik van het IGEL OS kan de levensduur tot acht jaar worden verlengd. Al deze aspecten dragen bij aan een forse reductie van de totale eigendomskosten.

“Veel organisaties zijn overgestapt op een cloud first-aanpak. De workloads zijn daardoor van endpoints verplaatst naar VDI-, DaaS- en SaaS-omgevingen. Eindgebruikers zoeken daar vaak toegang toe via veilige browsers”, zegt Klaus Oestermann, de CEO van IGEL. “Deze verschuiving biedt unieke kansen voor een nieuwe benadering van endpoints. Het IGEL OS maakt gebruik van het Preventative Security Model, waarmee het aanvalsoppervlak van endpoints met 95% wordt verkleind. Het zorgt voor een drastische reductie van de operationele- en aanschafkosten voor endpoints en helpt organisaties met het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en zero trust. Het IGEL OS is het veiligste en meest efficiënte besturingssysteem voor endpoints voor organisaties in alle verticale markten, waaronder de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retailsector, maakindustrie en overheidssector.”

Nieuwe merkidentiteit

IGEL introduceert ook een nieuwe merkidentiteit. In het nieuwe logo symboliseert de laatste letter een endpoint waar de vonken vanaf vliegen. Hiermee wil IGEL benadrukken dat het Preventative Security Model een veilig besturingssysteem is voor de endpoints van moderne organisaties.

IGEL demonstreert de voordelen van het gebruik van zijn Preventative Security Model tijdens zijn jaarlijkse End User Computing-evenement IGEL DISRUPT 24. Tijdens dit evenement komen leiders in de EUC- en security-sector bijeen voor het uitwisselen van best practices, inzichten en informatie over de laatste technologische trends. IGEL DISRUPT 24 vindt plaats van 29 april t/m 1 mei 2024 in Miami.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!