Witold Kepinski - 12 januari 2024

CES 2024: LiveDrop toont offline gegevensoverdracht

Door het scannen van een speciale bewegende digitale code op het Nederlandse paviljoen op de Consumer Electronic Show in Las Vegas kon Constantijn van Oranje, Special Envoy for Techleap, als eerste een bestand volledig offline ontvangen op zijn telefoon.

CES 2024: LiveDrop toont offline gegevensoverdracht image

De technologie voor deze offline manier van gegevensoverdracht is een ontwikkeling van het Eindhovense bedrijf LiveDrop. Het bedrijf heeft de afgelopen 3 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een innovatieve en gepatenteerde technologie die het mogelijk maakt om te blijven communiceren wanneer er geen internet beschikbaar is of wanneer de gebruiker geen gebruik wil maken van een online verbinding. Deze manier van gegevensoverdracht in één richting is zeer veilig omdat het onmogelijk is om het apparaat van de verzender te injecteren met malware tijdens de gegevensoverdracht.

Met de technologie van LiveDrop kunnen willekeurige bestanden, zoals foto's, PDF's en Office-documenten, worden weergegeven in de vorm van een geavanceerde datamatrix die lijkt op de bekende QR-code. Deze datamatrix kan vervolgens worden gescand door de ontvanger, ongeacht of dit een iOS- of Android-telefoon is, en de technologie zorgt ervoor dat het originele bestand vervolgens beschikbaar is voor de ontvanger. Dit maakt foutloos delen van bestanden mogelijk, zonder een zogenaamde handshake tussen zender en ontvanger. De technologie werkt ook op Windows en Linux en wordt momenteel tevens getest in de gezondheidszorg middels een pilot met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorgorganisatie Vivent.

Op CES lanceert LiveDrop deze week de LiveDrop Offline Sharing app voor iOS en Android. De eerste versie kan bestanden versturen tot 150KB en het ontvangen van een bestand duurt slechts enkele seconden. LiveDrop is een van de 70 Nederlandse start-ups die onderdeel zijn van de Nederlandse RVO delegatie en is op CES op zoek naar toekomstige businesspartners en eindklanten met name in de domeinen zorg, defensie en cyber security.

De gratis LiveDrop Offline Sharing app kan geinstalleerd worden via de app stores.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!