Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2024

Satya Nadella: 'Geen problemen met non-profit-structuur van OpenAI'

Microsoft heeft geen problemen met de non-profit-structuur van OpenAI, zegt Microsoft-topman Satya Nadella (foto). De Amerikaanse techgigant wil vooral stabiliteit binnen OpenAI, aldus de CEO.

Satya Nadella: 'Geen problemen met non-profit-structuur van OpenAI' image

Dit zegt Nadella tegen Bloomberg News op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Microsoft investeerde al zo'n dertien miljard dollar in OpenAI. Twee maanden geleden ontstond grote onrust rondom het AI-bedrijf nadat het bestuur topman Sam Altman onverwachts ontsloeg. Altman maakte de overstap naar Microsoft, waar hij een AI-onderzoeksteam zou gaan leiden. Ook OpenAI-topman Greg Brockman maakte de overstap naar Microsoft. Inmiddels is de ruzie bijgelegd en zijn beide weer in dienst getreden bij OpenAI.

De situatie leverde Microsoft uiteindelijk een toezichthoudende functie zonder stemrecht op in het bestuur van OpenAI. Nadella benadrukt tegenover Bloomberg News dat Microsoft geen zitting wil nemen in de raad van bestuur van het AI-bedrijf. Ook stelt Nadella dat Microsoft 'comfortabel' is met de non-profit-structuur van OpenAI. Daarnaast wijst de CEO erop dat Microsoft wat betreft AI niet volledig afhankelijk is van OpenAI. Zo voert het bedrijf eigen AI-onderzoek uit, en levert daarnaast sleuteltechnologie voor de producten van OpenAI. Het gaat daarbij onder meer om cloudinfrastructuur.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!