Witold Kepinski - 18 januari 2024

Vertiv verdubbelt wereldwijde productiecapaciteit

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, maakt bekend dat het de productiecapaciteit voor zijn schakelapparatuur, busways en geïntegreerde modulaire oplossingen (IMS) met meer dan honderd procent heeft opgevoerd sinds de overname van E&I Engineering en PowerBar Gulf.

Vertiv verdubbelt wereldwijde productiecapaciteit image

Vertiv verwacht deze capaciteit verder te verdubbelen op basis van nieuwe uitbreidingen tussen nu en het einde van 2025.
De uitbreidingsplannen stellen Vertiv in staat om aan zijn huidige verplichtingen te voldoen en de vraag van klanten naar infrastructuuroplossingen voor de stroomvoorziening van datacenters verder te ondersteunen. Dat geldt in het bijzonder voor colocatie en hyperscalers en AI- en high performance computing-toepassingen.

Vertiv heeft in de twee jaar sinds de overname van E&I Engineering en PowerBar Gulf zijn wereldwijde productiecapaciteit voor schakelapparatuur, busways en IMS-oplossingen verder uitgebreid. Dat deed het door het openen van nieuwe productiefaciliteiten en het opvoeren van de capaciteit binnen bestaande faciliteiten. In 2023 leverde dit meer dan duizend nieuwe productiebanen op. Vertiv heeft verdere uitbreidingsplannen en verwacht daarmee de productiecapaciteit voor zijn schakelapparatuur, busways en IMS-oplossingen de komende twee jaar ruim te verdubbelen.

“Toen we de activiteiten op het gebied van schakelapparatuur en busways overnamen om ons integrale aanbod van oplossingen voor energiebeheer voor datacenters en andere kritieke zakelijke en industriële toepassingen aan te vullen, verwachtten we dat de productreeks ons in staat zou stellen om onze klanten extra meerwaarde en superieure oplossingen te bieden”, zegt Giordano Albertazzi, de CEO van Vertiv. “Met de explosieve groei van het dataverkeer, versterkt door de snelle opkomst van AI, overtreft de huidige vraag de prognoses die we ten tijde van de overname van E&I opstelden. Vertiv komt tegemoet aan deze versnelde vraag door te investeren in productiecapaciteit binnen kerngebieden en -locaties. Dit doen we door onze wereldwijde activiteiten op te schalen en door flexibele ondersteuning te bieden voor de toekomstige vraag naar oplossingen voor energiebeheer.”

Albertazzi merkt daarnaast op dat de versnelde inzet van AI en andere high performance computing-toepassingen de vraag naar capaciteit en innovatie binnen het complete productaanbod van Vertiv stimuleert. Denk hierbij aan oplossingen voor stroomvoorziening, warmtebeheer en prefab modulaire oplossingen. “Investeren in extra capaciteit in alle wereldregio’s sluit aan op onze strategie om de groei van de sector te ondersteunen en een veerkrachige supply chain op te bouwen”, zegt Albertazzi.

De uitbreiding van de capaciteit voor schakelapparatuur, busways en IMS- vindt plaats in South Carolina (Verenigde Staten), Mexico, Slowakije, de Verenigde Arabische Emiraten, Ierland en Noord-Ierland.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!