Witold Kepinski - 08 februari 2024

Motivaction neemt ITX Monitor van Giarte over

Motivaction, een onafhankelijke onderzoeksbureau in Nederland op het gebied van (markt-)onderzoek, data analytics en strategische adviesdiensten, neemt de marktbrede IT Experience (ITX) monitor van het failliete bureau Giarte over. Met deze overname zorgt Motivaction dat belangrijke marktinformatie beschikbaar blijft voor uitbesteders van grote ICT-projecten. Het onderzoeksbureau gaat hierbij samenwerken met het Digital Ecosystems Institute, waardoor zij haar positie in de markt voor ICT-onderzoek en consultancy verder versterkt.

Motivaction neemt ITX Monitor van Giarte over image

Motivaction meldt: 'De jaarlijkse ITX Monitor staat bekend als een belangrijk platform voor het verzamelen van gegevens en inzichten over ICT-prestaties en klanttevredenheid binnen organisaties. Met een geschiedenis van meer dan twee decennia heeft de ITX Monitor een reputatie als een belangrijk instrument binnen de ICT-sector voor het onafhankelijk monitoren van marktpartijen (aanbieders en afnemers) en het in kaart brengen van marktontwikkelingen. Veel besluitvormers en professionals gebruiken de jaarlijkse inzichten om hun strategieën en operaties te optimaliseren.

Door het faillissement van Giarte Media Group B.V. in juli van het afgelopen jaar was geen actuele data op dit gebied meer voorhanden. Met deze overname wil Motivaction de ITX Monitor voortzetten en data op het gebied van ICT-beleving, klanttevredenheid en markttrends blijven verzamelen en beschikbaar stellen voor de markt. Ook de ontbrekende resultaten over 2023 worden alsnog openbaar gemaakt.

"De overname van de ITX Monitor van Giarte is belangrijk voor continuïteit van de marktdata in de ICT-sector en past perfect bij de strategie van Motivaction om ook op dit gebied onze positie te versterken als de voorkeurspartner voor strategisch advies en onderzoek." aldus Pieter Paul Verheggen, algemeen directeur van Motivaction. “Bovendien gaat Motivaction investeren in het uitbreiden van de functionaliteit en het bereik van de monitor, bijvoorbeeld met het in kaart brengen van de nieuwste ontwikkelingen binnen ICT-ecosystemen. Hiervoor zijn we een strategische samenwerking aangegaan met het Digital Ecosystems Institute.”

Het Digital Ecosystems Institute (DEI) heeft als netwerkorganisatie uitgebreide ervaring op het gebied van digitale ecosystemen, IT-sourcing ontwikkelingen, sourcing relaties en -partnerschappen, digitale strategie en shoring strategie. Bart van der Linden, oprichter en directeur van DEI zegt over de samenwerking met Motivaction: "We zijn blij om samen met Motivaction de ITX Monitor op te pakken en door te ontwikkelen. In 2024 gaan we niet alleen dienstverleners maar ook uitbesteders meten. We willen daarmee in de toekomst de kwaliteit van ecosystemische samenwerkingen in kaart brengen. De belangrijke inzichten, die uit de data naar voren komen, zullen we voor de markt beschikbaar maken. Motivaction heeft een rijke geschiedenis en expertise op het gebied van gedegen en betrouwbaar onderzoek doen. DEI op haar beurt heeft zeer veel kennis en ervaring van de ICT-sector. Samen zijn we vastbesloten om de komende jaren onze krachten te bundelen om onze klanten en de ICT-markt als geheel nog beter van dienst te zijn."'

Marco Gianotten, voormalig kopstuk van Giarte, en Robin Marchand lanceerden onlangs XLABS. XLABS ontwerpt en geeft trainingen, levert consulting en design thinking-sessies, en is betrokken bij platformoplossingen. Met een officiële NEN 8038 is Nederland het eerste land met een breedgedragen norm voor Xperience Level Agreement (XLA) en groeit de vraag.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!