Redactie - 12 februari 2024

Datto beschermt data in de cloud

SaaS-applicaties zoals Microsoft 365 en Google Workspace zijn populair. Voor data in de cloud zijn de risico’s echter niet anders dan voor lokale data. Hans ten Hove, de Area Vice President Continental Europe van security-specialist Datto, waarschuwt dat je zelf verantwoordelijk voor de back-up en de bescherming. Het bedrijf ondersteunt bedrijven met twee oplossingen die speciaal ontwikkeld voor MSP’s: SaaS Defense en SaaS Protection.

Datto beschermt data in de cloud image

“De snelle adoptie van Microsoft 365 zet zich door en ook Google Workspace wint aan populariteit”, merkt Ten Hove. “Dat is niet gek, want dat soort applicaties zijn bijzonder bruikbaar in de mobiele wereld van vandaag. Veel organisaties gaan ervan uit dat het overstappen op zo’n cloud-gebaseerde manier van samenwerken betekent dat e-mailbeveiliging en back-ups niet meer nodig zijn. Maar dat is een gevaarlijke misvatting. Data in een SaaS-applicatie zijn net zo kwetsbaar voor ransomware-aanvallen als lokale data.”


Wasstraat


Daarvoor heeft Datto twee waardevolle oplossingen in het portfolio: SaaS Defense en SaaS Protection. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor MSP’s. Datto SaaS Defense is een geavanceerde threat protection- en spam filtering- oplossing. Het geeft MSP’s een middel om proactief malware, phishing en business email compromise (BEC)-aanvallen te detecteren en te voorkomen. Het gaat daarbij met name om aanvallen die gericht zijn op Microsoft Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams. Bij de ontwikkeling profiteerde Datto van de eerdere overname van BitDam, een pionier op het gebied van threat detection.

Wil je meer weten? Lees het volledige artikel hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!