Redactie - 19 februari 2024

Datto ondersteunt veilig werken in de cloud met SaaS Defense en SaaS Protection

Veel organisaties maken gebruik van SaaS-applicaties als Microsoft 365 en Google Workspace. De bescherming van data krijgt daarbij niet altijd de aandacht die het verdient. Hans ten Hove, de Area Vice President Continental Europe van security-specialist Datto, waarschuwt dat de risico's voor data in de cloud niet anders zijn dan voor lokale data. Je bent zelf verantwoordelijk voor de back-up en bescherming van deze gegevens. Datto ondersteunt organisaties daarbij met SaaS Defense en SaaS Protection.

Datto ondersteunt veilig werken in de cloud met SaaS Defense en SaaS Protection image

“Je moet SaaS Defense zien als een soort wasstraat, waarbij je je mailbox aan de voorkant laat schoonmaken door een MSP”, legt Ten Hove uit. “Want vergis je niet: e-mail blijft nog altijd de nummer één aanvalsvector. Deze oplossing controleert verdachte mails of verdachte bestanden. Dat gebeurt in een speciaal daarvoor ingerichte omgeving en het gaat dan echt om grote aantallen mails. De oplossing zorgt er op een proactieve manier voor dat alles schoon blijft. Denk daarbij ook aan een LinkedIn-uitnodiging van iemand met vijf volgers en meer verdachte eigenschappen. Ook dat herkent Datto SaaS Defense. Die bescherming gaat veel verder dan wat partijen als Microsoft standaard aanbieden.”

Automatische back-ups

Datto SaaS Protection is een tool voor back-up die waardevolle data binnen platformen als Microsoft 365, Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams, maar ook Google Workspace beschermt. Drie keer per dag voert de oplossing automatische back-ups uit. Dat kunnen ook extra back-ups zijn, als dat nodig is. Verloren gegane gegevens kunnen snel worden hersteld, terwijl de bestands- en mapstructuur in Microsoft 365 en Google Workspace behouden blijft.

Lees het volledige interview met Hans ten Hove van Datto hier!

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!