Redactie - 26 februari 2024

SaaS Defense en SaaS Protection van Datto stellen data in de cloud veilig

Een belangrijk aandachtspunt bij werken in de cloud is de veiligheid van je gegevens. Want de risico's voor data in de cloud, zijn in de praktijk niet anders dan die voor je lokale data. Datto ondersteunt bedrijven bij de bescherming van hun data in de cloud met de geavanceerde threat protection- en spam filtering- oplossing SaaS Defense en back-up-oplossing SaaS Protection.

SaaS Defense en SaaS Protection van Datto stellen data in de cloud veilig image

SaaS Protection zorgt voor bescherming vooraf én achteraf, legt Ten Hove uit. “Het zorgt ervoor dat je als MSP de Microsoft 365- en Google Workspace-gegevens van je klanten snel en efficiënt kunt beschermen en je alle gegevens van klanten eenvoudig kunt beheren. Je repliceert data vanuit Microsoft 365 of Google Workspace naar de Datto-cloud. Op het moment van een calamiteit heb je dan een externe cloud waar al je data in staat. Ook als iemand moedwillig data verwijdert, waarbij je ook moet denken aan bijvoorbeeld een collega die de organisatie verlaat, heb je nog steeds toegang tot die data, die ook nog eens door ons is opgeschoond. Onze oplossing is onderdeel van het platform IT Complete, wat een groot voordeel is. Daardoor is er een naadloze integratie met onder meer onze oplossing Autotask, een platform voor Professional Services Automation.”

Combinatie beschermt zowel voor- als achteraf

De combinatie van SaaS Protection en de threat protection- en spam filtering- oplossing SaaS Defense is natuurlijk het meest effectief. Dan bescherm je zowel voor- als achteraf. Daarvoor is er Datto SaaS Protection +. “Het is snel, betrouwbaar en op schaal te beheren”, legt Ten Hove uit. “Gestroomlijnde onboarding zorgt ervoor dat je klanten snel kunt beveiligen en eenvoudig kunt beheren vanuit één scherm. Op dat scherm zie je alles wat je wilt weten, zoals de in quarantaine geplaatste phishing-pogingen en de gedane back-ups.”

Lees meer over Datto SaaS Defense en SaaS Protection in het volledige interview met Hans ten Hove!

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!