Witold Kepinski - 10 februari 2024

Cisco bereidt ontslagronde voor: focus op snelgroeiende gebieden

Technologiegigant Cisco staat op het punt om duizenden werknemers te ontslaan, zo meldt Reuters. De focus van het bedrijf verschuift naar "snelgroeiende gebieden" zoals beveiliging en netwerken. Cisco rapporteert op 14 februari de resultaten over het tweede kwartaal van 2024, dan worden mogelijk optimalisaties aangekondigd.

Cisco bereidt ontslagronde voor: focus op snelgroeiende gebieden image

Cisco heeft zich de laatste tijd gericht op het verenigen van zijn cybersecurity portfolio en het vergroten van zijn marktaandeel op het gebied van beveiliging. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van het beveiligingssegment met 4%, terwijl de networking tak 10% jaar-op-jaar groeide.

Echter, Cisco verlaagde recent zijn verkoopvooruitzichten voor 2024 vanwege een vertraging in nieuwe orders.

De ontslagen, als eerste gemeld door Reuters, worden gezien als een teken dat Cisco terugkeert naar een "lean and mean" verkooporganisatie. De CEO van een toppartner van Cisco hoopt dat dit betekent dat Cisco terugkeert naar "de basisstijl van verkopen en innoveren."

Cisco heeft in 2023 84.900 werknemers in dienst. Het is nog onduidelijk hoeveel banen er precies zullen verdwijnen.

Topmanagers van Cisco-partners reageren in het Amerikaanse CRN gemengd op de geruchten. Sommigen vrezen dat de ontslagen gevolgen zullen hebben voor partners, terwijl anderen het zien als een kans om talent te werven.

Vorig jaar kondigde Cisco al ontslagen aan bij 4.000 werknemers. De focus ligt nu op het "herbalanceren" van de kosten en het maximaliseren van de besparingen.

De ontslagronde past in een bredere trend in de techsector. Verschillende grote techbedrijven hebben de afgelopen maanden banen geschrapt.

De toekomst zal uitwijzen wat de impact van de ontslagen op Cisco en zijn partners zal zijn.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!