Redactie - 27 februari 2024

MWC 2024: Avenir Telecom toont smartphone met ingebouwde batterypack

Niet alleen dunne en superlichte smartphones zijn te vinden op Mobile World Congress (MWC), blijkt op de stand van Avenir Telecom. Het bedrijf introduceerde in Barcelona de Energizer Hard Case P28K: een soort baksteen van een mobiele telefoon, 570 gram zwaar, maar wel een toestel dat door zijn al even imposante batterij vlot een volle week meegaat.

MWC 2024: Avenir Telecom toont smartphone met ingebouwde batterypack image

De lange autonomie, genoeg power om 122 uur oftewel vijf dagen aan één stuk te bellen en een standby-tijd van 2.252 uur (ruim 93 dagen), zijn te danken aan een joekel van een batterij. Die heeft een capaciteit van niet minder dan 28.000mAh. Ter vergelijking: de betere flagship-telefoon moet het stellen met een accu van 4.000 à 5.000 mAh. Avenir Telecom verbreekt met de Hard Case P28 het eigen vorige record, te weten een smartphone met een 18.000mAh batterij.

Heavy duty

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een rugged telefoon die niet terugdeinst voor het ruigere werk. Met een rating van IP69 is het toestel bestand tegen een stevige valpartij, maar uiteraard ook tegen stof en water.

Een heel praktische smartphone kan je de Hard Case P28K moeilijk noemen. Behalve loodzwaar is hij met bijna 28mm immers ook behoorlijk dik. De specificaties zijn wel redelijk op niveau, met onder meer 8 GB RAM, 256 GB opslaggeheugen, Android 14 en een 1080p Full HD-scherm. 5G-connectiviteit ontbreekt. De smartphone moet in oktober op de Europese markt beschikbaar zijn voor een richtprijs van zo'n 250 euro.

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!