Redactie - 27 februari 2024

MWC 2024: Europese telco's willen minder regels met oog op kosten

CEO’s van de grootste Europese mobiele operatoren pleiten op het Mobile World Congress 2024 (MWC) voor minder regulering. De huidige regels maken het lastig om uit de kosten te geraken.

MWC 2024: Europese telco's willen minder regels met oog op kosten image

In een panelgesprek tussen de CEO’s van Orange, Telefonica, Deutsche Telekom en Vodafone Group pleitten de vier samen voor het versoepelen van de huidige regulerende kaders. Ze vrezen dat met de huidige wetgeving, Europese netwerken achterop dreigen te raken omdat de kosten te hoog zijn. Zo zou zestig procent van de Europese telecombedrijven te weinig overhouden om grote investeringen te dekken. José María Álvarez-Pallete, CEO van Telefonica, zegt dat er de sector tweehonderd miljard te weinig investeert.

Margherita Della Valle, de topvrouw van de Vodafone Group, stelt dat er nieuwe afspraken met de overheden moeten komen zodat het landschap vriendelijke wordt voor overnames en fusies, maar ook spectrum verwacht ze meer zekerheden en ‘eerlijkheid’. Dat operatoren klagen over regulering is op zich niet nieuw. Maar het is zelden dat de grootste spelers van Europa zich gezamenlijk uitspreken over de materie. Hun boodschap is nu dat in het huidige landschap ook financiële markten minder vertrouwen krijgen in de sector, wat het nog lastiger zal maken om infrastructuur grondig uit te bouwen

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!