Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2024

Kyndryl en Cloudflare bundelen krachten rond multi-cloud en zero-trust security

IT-infrastructuurdienstverlener Kyndryl en connectiviteitscloudbedrijf Cloudflare gaan bedrijven helpen netwerken te migreren en beheren voor multi-cloud connectiviteit en netwerkbeveiliging. De partijen breiden daarvoor hun bestaande samenwerking uit met een Global Strategic Alliance.

Kyndryl en Cloudflare bundelen krachten rond multi-cloud en zero-trust security image

Kyndryl en Cloudflare werken sinds mei 2023 samen rond het moderniseren van bedrijfsinfrastructuren met end-to-end services en zowel managed WAN-as-a-Service als Cloudflare Zero Trust naar het gehele bedrijfsnetwerk te brengen. Nu partijen richten zich nu op innovatie in alle technologiestacks voor het ontwerpen, bouwen, beheren en moderniseren van vitale systemen van klanten.

De Global Strategic Alliance van Kyndryl en Cloudflare is gericht op het helpen van organisaties bij het stroomlijnen van de connectiviteit naar meerdere clouds en datacenters, terwijl tegelijkertijd een adequate netwerkbeveiliging wordt geboden. De partijen zetten daarbij in op:

  • Digitale volwassenheid en netwerkmodernisering versnellen: Cloudflare is het technologieplatform en Kyndryl is de dienstverlener die klanten bij dit traject gaat begeleiden. Samen zullen Kyndryl en Cloudflare klanten begeleiden bij het verhogen van de veiligheid van het netwerk, het verbeteren van de prestaties van bedrijfskritische applicaties en naadloze toegang tot bedrijfsgegevens.
  • Kostenbesparingen voor privénetwerkverbindingen en -toestellen en handmatig IT-werk: De twee bedrijven zullen ondernemingen voorzien van de wereldwijde netwerkcapaciteiten die nodig zijn voor flexibele werkomgevingen, waaronder het reduceren van hun legacy-architectuur. Kyndryl zal ondernemingen adviseren en helpen bij het beheren van hun IT-infrastructuur terwijl zij hun netwerken ontwikkelen en workloads overbrengen naar Cloudflare's connectiviteitscloud.
  • Netwerkbeveiliging uitbreiden naar kantoren en datacenters door traditionele WAN's te vervangen: Cloudflare's complete cybersecurity-aanbod kan risico's en aanvallen van elke locatie en vector aanpakken. De zero trust-migratie met Kyndryl moderniseert netwerken naadloos en helpt tegelijkertijd de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
  • Optimaal gebruik maken van duurzame netwerken: Cloudflare's connectiviteitscloud maakt hardware en traditionele netwerkapparatuur overbodig. Met Kyndryl's expertise in migratie van technologiestacks in combinatie met Cloudflare's wereldwijde netwerkservices, stelt de samenwerking klanten in staat om duurzaamheid naadloos te integreren in hun bedrijfsmodel. Organisaties die migreren van on-premise netwerkhardware naar Cloudflare's cloud-gebaseerde diensten kunnen de gerelateerde koolstofuitstoot tussen de 78% en 96% verminderen.

Als onderdeel van de samenwerking maakt Kyndryl ook gebruik van onder meer DDoS-mitigatie van Cloudflare. Kyndryl werkt met een zelfservice-model, inclusief de mogelijkheid om zonder extra kosten naadloos wijzigingen aan te brengen tijdens de transformatie. Het meldt dankzij Cloudflare onder meer lagere infrastructuurkosten te realiseren, een hogere snelheid van webverkeer te zien en betere prestaties te ervaren voor het balanceren van gegevens.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!