Hans Steeman - 27 maart 2024

Quantum Corporation heeft de draai gemaakt

Quantum Corporation uit Denver (Colorado) is een leverancier van hardware en software die op zoek was naar een nieuwe richting. Deze verandering in focus werd nodig nadat de markt voor pure opslag op tape, de kurk waarop het bedrijf groot geworden is, steeds verder onder druk kwam te staan. CEO Jamie Lerner (foto) werd een paar jaar geleden aangetrokken om een turn around management door te voeren en Quantum weer nieuw perspectief te geven. Tijdens de recente IT Press Tour in Denver zagen we de eerste resultaten van zijn werk.

Quantum Corporation heeft de draai gemaakt image

Over de richting van het bedrijf in het algemeen zei Jamie Lerner: "De afgelopen jaren ging het erom klanten te helpen hun ongestructureerde gegevens te beheren, inclusief de massale archieven die men opgebouwd heeft. De volgende stap draait om het exploiteren van deze ongestructureerde data, door er met behulp van AI de maximale waarde uit te halen. Wij gaan daar veel werk van maken.”

Een grote stap in die richting zet Quantum Corporation met Myriad, een software gedefinieerd opslagsysteem dat recent werd geïntroduceerd. Myriad, dat inmiddels algemeen beschikbaar is, wordt gezien als een volgende stap in de richting van de overstap van Quantum van zijn legacy-tape-activiteiten naar de verkoop van nieuwe opslag.

Jamie Lerner: "Moderne toepassingen zoals snel evoluerende data science, AI, VFX en animatie vereisen een oplossing die consistente hoge prestaties en lage latentie levert. Maar het is ook van cruciaal belang om een echt flexibele, moderne infrastructuur te hebben, die niet afhankelijk is van verouderde of aangepaste hardware en die kan groeien naarmate technologiebehoeften veranderen. Bijvoorbeeld om de kosten laag te houden, de complexiteit te verminderen en infrastructuur toekomstbestendig te maken.”

Quantum’s Myriad™ all-flash, scale-out bestands- en objectsoftware lost deze uitdagingen op met een cloud-native architectuur die is ontworpen voor de nieuwste flashtechnologieën om consistente prestaties met lage latentie te leveren op elke schaal. Het introduceert inline dataservices zoals deduplicatie en compressie, snapshots en klonen, en tagging van metadata om de verwerking van AI/ML-gegevens te versnellen. En het maakt gebruik van bekende en bewezen cloudtechnologieën, zoals microservices en Kubernetes®, om cloud eenvoud te bieden, waar ze ook worden geïmplementeerd.

Omdat er geen aangepaste hardware nodig is, enkeleen moderne architectuur, past Myriad zich aan toekomstige opslagbehoeften aan, terwijl de kosten worden verlaagd en de beheerlast voor overbelast personeel wordt verminderd, zodat zij zich kunnen concentreren op innovatie.

Aangezien klanten Quantum steeds vaker gebruiken om datadiensten te leveren, voegde Lerner eraan toe dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun gegevens op te slaan in de verschillende datacenters van de Quantum Corporation, voor zowel back-up- als dataworkloads, in plaats van naar gevestigde co-locatieproviders te gaan. Wederom een nieuwe bron van inkomsten. Maar er is meer. Jamie Lerner: “Klanten vragen ons ook om een 'AI-pijplijn' te bouwen om waarde toe te voegen aan hun bedrijf, maar uiteraard ook om de eindgebruikers te helpen.”

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!