Witold Kepinski - 02 april 2024

Westcon-Comstor verbetert het data aanbod voor partners met inzichtentool

Westcon-Comstor, een wereldwijde technologieleverancier en gespecialiseerde distributeur, heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe inzichtentool waarmee partners data centraal kunnen stellen in hun groeistrategie.

Westcon-Comstor verbetert het data aanbod voor partners met inzichtentool image

Partner Insights, dat deel uitmaakt van het PartnerCentral digitale marktplaatsplatform van de distributeur, stelt partners in staat belangrijke prestatiestatistieken te monitoren en een datagestuurde benadering van prestatieanalyse in te bedden.

Door een holistisch en geconsolideerd beeld van transactiegegevens te krijgen, kunnen partners trends volgen per geografie, eindgebruiker, producttype en meer, waardoor bruikbare inzichten worden verkregen en een effectievere toewijzing en planning van middelen mogelijk wordt.

Belangrijke gebruiksscenario's zijn onder meer de mogelijkheid om te monitoren hoe de uitgaven aan hardware versus software en services bij Westcon-Comstor in de loop van de tijd evolueren. Partners kunnen ook de groei en prestaties per leverancier vergelijken met branchebenchmarks.

De lancering van Partner Insights volgt op de publicatie van het Bridging the Gap- onderzoeksrapport van Westcon-Comstor eerder deze maand, waaruit bleek dat toegang tot de juiste gegevens de grootste uitdaging is waarmee partners worden geconfronteerd bij de overstap naar terugkerende verdienmodellen.

Meer dan de helft van de ondervraagden (59%) is het er sterk mee eens dat de toekomst van distributie ligt in het bieden van datagestuurde inzichten.

“Uit ons onderzoek weten we dat veel partners worstelen met de vraag hoe ze de gegevens die ze binnen handbereik hebben, kunnen gebruiken om hun bedrijf te transformeren en te laten groeien. Ons doel met de lancering van Partner Insights is om deze uitdagingen te helpen overwinnen”, zegt Patrick Aronson, Chief Marketing Officier en APAC Executive Vice President bij Westcon-Comstor . “Door één enkele bron van waarheid voor transactiegegevens te bieden, stellen we partners in staat beter geïnformeerde beslissingen te nemen, hun activiteiten te optimaliseren en effectief te concurreren terwijl ze hun reis naar een alles-as-a-service (XaaS) toekomst willen versnellen. We zijn blij dat we ons dataaanbod naar een hoger niveau kunnen tillen voor onze partners over de hele wereld.”

Partner Insights is beschikbaar voor alle Westcon-Comstor-partners in alle regio's, ongeacht hun grootte, en is toegankelijk via PartnerCentral.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!