Wouter Hoeffnagel - 10 april 2024

600 banen op de tocht bij Apple door schrappen projecten

Apple trekt de stekker uit een aantal interne projecten. Het gaat onder meer om de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Door het schrappen van de projecten gaan ruim zeshonderd banen verloren.

600 banen op de tocht bij Apple door schrappen projecten image

Dit blijkt uit documenten die Apple heeft ingediend bij de California Employment Development Department (EDD). Het merendeel van de ontslagen is gerelateerd aan een locatie van Apple in Santa Clara, dat zich volgens Bloomberg richtte op de ontwikkeling van Apple's zelfrijdende auto. Ook andere locaties worden echter getroffen. In totaal zijn door Apple acht zogeheten Worker Adjustment and Retraining Notification-documenten ingediend bij de EDD. Ieder document heeft betrekking op één locatie van Apple.

Niet alle medewerkers die zich bezig houden met de projecten verliezen overigens hun baan. Zo werkten naar schatting zo'n 2.000 medewerkers aan Project Titan, zoals het project rondom Apple's zelfrijdende auto werd genoemd. Het merendeel van deze medewerkers krijgt binnen Apple een nieuwe functie toegewezen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!