Witold Kepinski - 12 maart 2015

Linux-service.be bvba lanceert een nieuwe webshop voor dual-boot computers,

Linux-service.be bvba lanceert een nieuwe webshop voor dual-boot computers, voor gebruikers die een gefaseerde overstap naar vrije software plannen.

Opensource besturingssystemen zoals ubuntu, Linux Mint en Debian bieden een onwaarschijnlijke veiligheid tegen virussen en hacking zoals het Cryptolocker virus. Het is dan ook aan te raden om enkel met deze vrije software te internetten. Maar de realiteit is dat er nog te veel software is die enkel onder een Windows besturingssysteem draait, daarom bieden wij Dual-boot computers aan.

De online shop biedt high-end dual-boot notebooks en desktops met opensource en windows voorgeïnstalleerd.

Voor gebruikers die ook specifieke windows-only software of programma's nodig hebben, kunnen wij dual boot notebooks en desktops aanbieden. Bij opstart kan gekozen worden welk besturingssysteem moet gestart worden. Er kan evenwel maar één besturingssysteem tegelijk opgestart worden. Dus er kunnen geen interacties gebeuren tussen de twee besturingssystemen. Er is wel een gemeenschappelijke map waarin documenten kunnen bewaard en uitgewisseld tussen de twee besturingssystemen.

Is er bijvoorbeeld een probleem in het Windows besturingssysteem zoals virussen of hackers, dan kan men steeds terugvallen op het opensource besturingssysteem om verder te werken en zelfs om Windows te herstellen.

Bij voorkeur kan men het Windows besturingssysteem opstarten om de specifieke programma’s zoals boekhoudprogramma’s of special voor Windows geschreven software te draaien. Voor het online computeren (bv op openbare plaatsen) kan dan het opensource besturingsysteem opgestart worden. Het switchen van besturingssysteem duurt maar 20 seconden.

Deze dual-boot computers zijn ook ideaal om een voorzichtige stap te zetten naar opensource. Men kan het opensource besturingssysteem proberen, ontdekken en leren . Indien nodig kan met terugvallen op het Windows besturingssysteem voor bv windows specifieke omgevingen zoals op school of bedrijf.

Er kan gekozen worden voor windows installatie+licentie (betalend) of enkel windows installatie zonder licentie( licentie reeds in Uw bezit).Verder kan men opteren voor een extra solid state drive voor de besturingssystemen en een gewone sata voor de data waarbij de computer razendsnel wordt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!