Witold Kepinski - 10 april 2024

VolkerWessels Verbindingen en Netwerken overgenomen door Triton

Fondsen geadviseerd door het Zweedse private equity bedrijf Triton hebben een overeenkomst getekend om 100% van VolkerWessels Verbindingen en Netwerken BV ("V&N Group") voor een onbekend over te nemen, een bedrijf dat indirect volledig eigendom is door Koninklijke VolkerWessels en die zeggenschap heeft over de entiteiten Visser & Smit Hanab BV, VW Telecom BV en Homij Technische Installaties BV (het VolkerWessels Energie-, Telecom- en Technische Installatiebedrijvencluster). De transactie is nog afhankelijk van het advies van de centrale ondernemingsraad van VolkerWessels en de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders. Andere voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt. De voltooiing van de transactie zal naar verwachting plaatsvinden in het derde kwartaal van 2024.

VolkerWessels Verbindingen en Netwerken overgenomen door Triton image

V&N Group is een toonaangevende multi-utility dienstverlener met toegewijde focus op duurzame en digitale oplossingen op het gebied van energie en nutsvoorzieningen, connectiviteit en gebouwinstallatiediensten. Het bedrijf is aanwezig in heel Nederland en elk van zijn entiteiten is een voorkeurspartner voor de belangrijkste publieke en private klanten in hun respectievelijke bedrijfsgebieden. De 3.100 medewerkers van de Groep bieden geïntegreerde oplossingen inclusief haalbaarheidsstudies, advies, ontwerp, installatie, realisatie en onderhoud door heel Nederland en Duitsland.

VolkerWessels heeft het besluit genomen om haar cluster Energie-, Telecom- en Technische Installatiebedrijven te verkopen na een strategische heroriëntatie die heeft geresulteerd in het besluit om zich te concentreren op haar activiteiten in de bouw & vastgoedontwikkeling in Nederland en Duitsland en haar infrastructuuractiviteiten in Nederland , Groot-Brittannië en Noord-Amerika.

Triton heeft een trackrecord van 25 jaar in het succesvol opbouwen en laten groeien van investeringen in bedrijven in de sector van V&N Group in heel Europa, met onder meer investeringen in OCU Group en EQOS. Het bedrijf is ook een ervaren investeerder in Nederland, die heeft geïnvesteerd in en de groei van bedrijven als technisch dienstverlener Unica aanzienlijk heeft ondersteund. Triton neemt V&N Group over met een sterk geloof in het groeipotentieel van het bedrijf en zijn langdurige klantrelaties, waarin Triton van plan is verder te investeren. De overname bouwt voort op de gevestigde reputatie van Triton als een betrouwbaar nieuw thuis en een goede culturele fit voor carve-outs van bedrijven en familiebedrijven.

Koos van de Linde, Investment Advisory Professional bij Triton zei: “We zijn erg onder de indruk van het trackrecord van V&N Group en haar managementteam onder leiding van VolkerWessels, dat een grote rol heeft gespeeld bij het versnellen van de energietransitie, de digitalisering en de woningbouw. behoeften van Nederland. Wij kijken ernaar uit om met het management en de medewerkers van V&N Groep samen te werken in hun volgende groeifase en verder te bouwen aan de sterke relatie tussen V&N Groep en VolkerWessels."

Stanley Maas, CEO van V&N Group zei: “Ik kijk ernaar uit om samen met Triton de groei te versnellen die nodig is om de kansen te benutten die voortvloeien uit de energie- en digitaliseringstransitie en ik ben ervan overtuigd dat de transactie gunstig zal zijn voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. .”

VolkerWessels werd geadviseerd door ABN AMRO Corporate Finance, ING Corporate Finance en De Brauw. Triton werd geadviseerd door Emendo Capital en Cliford Chance.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!