Redactie - 11 april 2024

Opensource LLM Llama 3 van Meta volgende maand beschikbaar

Llama 3, een large language model (LLM) waarmee Meta de strijd aangaat met ChatGPT, moet over een maand beschikbaar zijn. Diverse producten Meta moeten met Llama 3 van AI worden voorzien.

Opensource LLM Llama 3 van Meta volgende maand beschikbaar image

Met het LLM kun je onder meer digitale assistenten of chatbots draaien. De derde versie van dat model zou volgende maand moeten uitkomen, zo zei Nick Clegg, Meta’s topman voor internationale betrekkingen, op een evenement in Londen. ‘Er zullen doorheen het jaar een aantal verschillende modellen uitkomen met verschillende capaciteiten,’ voegde hij er nog aan toe. Meta wil het vernieuwde model gebruiken om meerdere Meta-producten van generatieve AI te voorzien.

Naar verwachting opnieuw opensource

De Llama-modellen zijn tot nu toe, in tegenstelling tot die van concurrenten, altijd opensource geweest. Verwacht wordt dan ook dat Llama 3 ook opensource zal zijn. Meta hoopt hier mogelijk goede wil te kweken bij ontwikkelaars.

Meta is, van de grote techgiganten, een van de latere en meer voorzichtige gebruikers van generatieve AI. Llama 2 kwam in juli 2023 uit en kreeg vaak de kritiek dat het erg beperkt was. Llama 3 zou daarbij een grotere scope hebben, al wil Meta nog niets zeggen over de hoeveelheid parameters van het model (een manier om de ‘grootte’ van een neuraal netwerk te meten, nvdr.). Llama 2 had er zo bijvoorbeeld 70 miljard. Verwacht wordt dat nummer 3 eerder richting 140 miljard parameters zal gaan.

In samenwerking met Data News

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!