Wouter Hoeffnagel - 12 april 2024

Intel-topman Gelsinger: 'AI leidt tot eerste unicorn met slechts één persoon'

AI gaat op termijn volledige kantoren of zelfs volledige bedrijven automatiseren. Dit voorspelt Intel CEO Pat Gelsinger (foto) in zijn Intel Vision Keynote eerder deze week. Gelsinger voorziet ook de eerste unicorn zien die slechts één persoon in dienst heeft.

Intel-topman Gelsinger: 'AI leidt tot eerste unicorn met slechts één persoon' image

Gelsinger stelt dat we in een tijdperk leven waarin een belangrijke rol is weggelegd voor agents, wat zeer geoptimaliseerde applicatie-specifieke AI-modellen zijn. Deze agents werken samen met andere agents voor het uitvoeren van taken. Gelsinger voorziet volledige afdelingen die in feite bestaat uit geautomatiseerde AI-oplossingen.

'Grote kansen'

De topman ziet grote kansen voor Intel. Ieder bedrijf wordt op termijn wordt Gelsinger een AI-bedrijf, wat de vraag naar AI-gerichte halfgeleiders aanwakkert. De Intel-CEO verwacht dat de markt voor deze chips groeit van ongeveer 600 miljard dollar nu naar meer dan een biljoen dollar aan het einde van het decennium.

Intel speelt in op allerlei AI-gerelateerde toepassingen. Denk hierbij aan AI-pc's waarmee gebruikers thuis AI-modellen kunnen draaien, maar ook een Intel Xeon 6-servers die chatbots als LLama2-70B kunnen draaien.

Impact op werkgelegenheid inperken

Het Amerikaanse chipbedrijf wil de impact van AI op werkgelegenheid inperken. Het zet hiervoor onder meer in op het laten doorgroeien van werknemers naar nieuwe functies. Zo trad Intel onlangs toe tot een consortium dat onderzoekt welke functies het meest getroffen worden door AI, en hoe werknemers in deze functies kunnen worden herschoolt.

Bekijk de toespraak van Gelsinger hieronder.


Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!