Wouter Hoeffnagel - 16 april 2024

Broadcom belooft zero-day patches voor vSphere uit te blijven brengen

Broadcom voert een aantal wijzigingen door in zijn beleid rondom VMware. Het lijkt hiermee tegemoet te komen aan kritiek van klanten. Zo krijgen veel klanten die het verdwenen support-contract wilden verlengen alsnog een verlenging aangeboden. Ook belooft Broadcom zero-day security-patches te blijven uitbrengen voor vSphere van VMware.

Broadcom belooft zero-day patches voor vSphere uit te blijven brengen image

De wijzigingen zijn door president en CEO Hock Tan van Broadcom aangekondigd. Tan erkent dat het eerdere go-to-market te complex en kostbaar was voor zowel VMware en diens klanten. Met de wijzigingen wil Broadcom klanten wiens onderhoud- en supportcontracten verlopen en die niet willen overstappen op een abonnementsmodel dat Broadcom aanbiedt de mogelijkheid bieden perpetual licenties veilig te gebruiken. Anderzijds wil het klanten meer tijd geven om de overstap naar een VMware-abonnement te maken.

'Overstap naar abonnementen al langer gaande'

In de blogpost benadrukt Tan ook dat de overstap naar abonnementen een beweging is die al door VMware in 2018 is ingezet, en dus niet uit de koker van Broadcom komt. Ook herhaalt Tan zijn eerdere bewering dat VMware-klanten voortaan in de meeste gevallen goedkoper uit zijn.

De wijzigingen die Broadcom doorvoert komen op het moment dat ook de Europese Commissie zich over de wijzigingen in het licentiemodel van VMware buigt. Een antitrust-eenheid van de commissie vroeg al informatie op bij Broadcom over de gewijzigde licenties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!