Wouter Hoeffnagel - 17 april 2024

Madrid populairste stad voor remote workers

Madrid, Madeira en Toronto zijn de populairste steden voor remote workers. Auckland en Tokio maken de top vijf af.

Madrid populairste stad voor remote workers image

Dit blijkt uit een ranglijst van de 100 beste bestemmingen voor remote werken, gepubliceerd door HR-platform Remote. De lijst is gebaseerd op een analyse van factoren zoals levenskwaliteit, veiligheid, internetinfrastructuur, economie en transport.

De top 10 bestemmingen voor remote werk zijn:

  1. Madrid
  2. Madeira
  3. Toronto
  4. Auckland
  5. Tokio
  6. Parijs
  7. Portland (Maine)
  8. Taipei
  9. Stockholm
  10. Reykjavík

Amsterdam verliest zes posities

In de nieuwe editie van de ranglijst is Nederland gezakt ten opzichte van de vorige editie uit 2021. Amsterdam daalt van plek 22 naar 28. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door minder positieve scores op het gebied van aantrekkelijkheid, kosten en inflatie, waar Nederland punten laat liggen. Desondanks scoort Nederland nog steeds goed op de aspecten openheid en veiligheid. Het blijft een aantrekkelijke bestemming voor remote werkers die veel belang hechten aan deze aspecten.

Terwijl Nederland terrein verliest, variëren de prestaties van de buurlanden op de ranglijst. België, vertegenwoordigd door Brussel, staat op plek 71 en dat komt vooral doordat het slecht scoort op het gebied van veiligheid. Onze oosterburen doen het beter met Berlijn net buiten de top 10, op plek 11. Berlijn presteert met name goed op het gebied van inflatie, wat het aantrekkelijker maakt voor remote werkers.

"Remote werken stelt professionals in staat om een carrière op te bouwen in de stad of het dorp waar ze zich het meest geïnspireerd, productief en op hun plek voelen. De nieuwe lijst met beste bestemmingen voor remote werk weerspiegelt niet alleen de beste plaatsen om te wonen en op afstand te werken, maar ook het veranderende landschap van wat remote professionals nodig hebben om te gedijen in een post-pandemische wereld", zegt Job van der Voort, medeoprichter en CEO van Remote. "Een van de mooiste aspecten van gedistribueerd werken is hoe het een uitwisseling van culturen, ideeën en innovaties mogelijk maakt en gemeenschappen kan verrijken. We juichen die ontwikkeling van harte toe."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!