Witold Kepinski - 03 april 2024

Hitachi Vantara verdubbelt zijn bedrijfsopslag-, AI- en hybride cloudactiviteiten

Hitachi Vantara, de dochteronderneming voor gegevensopslag, infrastructuur en hybride cloudbeheer van Hitachi, kondigt de voltooiing aan van een strategische herschikking die bedoeld was om het groeiplan van het bedrijf te versnellen, inclusief het vermogen om te reageren op marktkansen met een focus op hybride cloud en generatieve AI.

Hitachi Vantara verdubbelt zijn bedrijfsopslag-, AI- en hybride cloudactiviteiten image

De nieuwe structuur omvat de integratie van Hitachi Vantara en Hitachi's IT Platform Products Management Division, die verantwoordelijk is voor Hitachi's bedrijfsontwikkeling, R&D en productie van data-infrastructuuroplossingen.

De opnieuw uitgelijnde Hitachi Vantara beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van infrastructuur en gegevensopslag in de productie en de hybride cloud, evenals een gedeelde focus op samenwerking om zinvolle bedrijfsresultaten voor de klanten van het bedrijf te realiseren. Als gevolg hiervan zal het bedrijf in staat zijn om in realtime te innoveren en zich aan te passen aan de behoeften van de markt, terwijl het ook kan voortbouwen op zijn jarenlange expertise in het beheren van gegevens in bedrijfskritische omgevingen.

De aankondiging komt op een belangrijk moment omdat de opkomst van technologieën zoals generatieve AI heeft geleid tot een explosieve groei van de verwerking die nodig is voor data, en veel bedrijven doen hun best om bij te blijven. Uit een recent onderzoek onder IT-leiders is gebleken dat veel IT-professionals moeite hebben met het beheren van AI-projecten en het omgaan met de daaruit voortvloeiende stortvloed aan gegevens. Volgens het onderzoek kunnen bijna negen op de tien IT-professionals (88%) de golf van AI-gerelateerde verzoeken die zij binnen hun organisatie ontvangen niet ondersteunen. Uit een afzonderlijk onderzoek bleek dat meer dan 75% van de organisaties meerdere AI-modellen gebruikt en 90% zei dat ze problemen hebben ondervonden bij het integreren van AI met andere systemen.

“De opkomst van generatieve AI en de explosie van de dataverwerkingskracht stuwen het tempo van de veranderingen, en veel organisaties hebben moeite om bij te blijven”, zegt Sheila Rohra, CEO van Hitachi Vantara. “Deze volgende fase van bedrijfstransformatie is bedoeld om ons te helpen onze uitvoering te versnellen en ons bedrijf op te schalen om marktkansen in realtime te identificeren en te benutten. Deze uitbreiding van de ontwikkelings-, productie-, verkoop- en leveringsmogelijkheden zal ons vermogen versterken om onze klanten de AI-gestuurde dataprestaties, betrouwbaarheid en veerkracht te bieden die ze nodig hebben in hun hybride cloudomgevingen om impact en groei in de echte wereld te realiseren. ”

Als onderdeel van de nieuwe organisatiestructuur is Akinobu Shimada, voormalig president van Hitachi's IT Platform Products Management Division, aangesteld als voorzitter van Hitachi Vantara om de toch al sterke band tussen Hitachi Vantara en Hitachi Ltd. te versterken.

“Ons sterke partnerschap tussen de organisaties heeft geholpen de juiste synergie te creëren om een ​​Hitachi Vantara-structuur te formaliseren die R&D en engineering dichter bij onze belangrijkste markten over de hele wereld brengt”, aldus Shimada. “Gezien de indrukwekkende hoeveelheid branche-expertise en technisch inzicht die in ons bedrijf is binnengebracht, heb ik er vertrouwen in dat we het voortouw zullen nemen met een uniforme digitale infrastructuur en AI-strategie en uitvoeringsplan dat ons in staat stelt resultaten met grote impact voor onze klanten te leveren en ons bedrijf te positioneren voor verdere groei.”

Hitachi Vantara is een pionier in de ontwikkeling van hybride cloudopslag die on-premise en cloud computing naadloos combineert om veiligheid, hoge prestaties en betrouwbaarheid en kostenvoordelen te bereiken bij de verwerking van kritieke, grootschalige gegevens voor complexe zakelijke vereisten. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld onlangs een samenwerking aangekondigd met NVIDIA om een ​​nieuwe generatie transformationele AI-oplossingen te creëren, Hitachi iQ , die branchespecifieke mogelijkheden bovenop de AI-oplossingenstapel legt, zodat de resultaten specifieker en relevanter kunnen zijn voor de behoeften van een organisatie. bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over de leiderschapsupdates van Hitachi Vantara van CEO Sheila Rohra .

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!