22 april 2024

De Dag van de Aarde 2024

Het is vandaag de Dag van de Aarde, een jaarlijkse reminder dat we ons allemaal zouden moeten inzetten voor het welzijn van onze planeet. We hebben allemaal zowel vanuit een persoonlijk perspectief als vanuit een breder bedrijfs- en overheidsperspectief een rol te spelen.

De Dag van de Aarde 2024 image

Organisaties zouden, als ze dat nog niet hebben gedaan, aspecten van hun uitstoot onder de loep moeten nemen. Dit jaar richt de Dag van de Aarde zich op het verminderen van het plasticgebruik, waarbij het doel is om de productie van plastic met 60% te verminderen tegen 2040.

Met zoveel initiatieven, nationale, regionale en wereldwijde standaarden om te volgen, kan het verwarrend en ontmoedigend zijn om aan de slag te gaan. Het belangrijkste is om iets te doen. Meet alles; wees eerlijk en open over waar de organisatie staat, wat verbetering behoeft en welke stappen er worden genomen om verandering teweeg te brengen.

Een belangrijk aandachtsgebied is hoe we technologie gebruiken. Organisaties moeten op zoek gaan naar leveranciers die hun klanten helpen hun doelstellingen te halen om het energieverbruik tijdens de dagelijkse werkzaamheden drastisch te verlagen. Leveranciers moeten door derden geverifieerde statistieken kunnen laten zien in termen van reductie.

Hoewel de Dag van de Aarde een jaarlijks initiatief is, moet duurzaamheid deel uitmaken van de dagelijkse bedrijfsvoering. Nu ESG (Environmental, Social en Governance) en CO2-reductie deel uitmaken van RFP's, is het zakelijke noodzaak om deze activiteiten hierin op te nemen, emissies en plasticgebruik te verminderen en normen na te leven.

Door: Daan Ruizendaal (foto), Country Manager Nederland bij Pure Storage

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!