Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2024

Atos neemt deze maand besluit over herstructurering

Atos wil eind deze maand een besluit nemen over een poging zichzelf van een financiële ondergang te redden. Het bedrijf ontving onlangs vier herstructureringsvoorstellen. Drie daarvan neemt het in overweging.

Atos neemt deze maand besluit over herstructurering image

De Franse IT-reus verkeert al langer in financieel zwaar weer. Zo maakte het bedrijf vorige week nog bekend 1,1 miljard euro nodig te hebben voor het voortzetten van zijn activiteiten in 2024 en 2025. Het bedrijf heeft in totaal 4,94 miljard euro aan schulden. Het mikt erop tegen eind 2025 daarvan 3,2 miljard euro te hebben afgebouwd.

Diverse voorstellen

Atos vroeg aandeelhouders en externe investeerders de afgelopen tijd financiële herstructureringsvoorstellen in te dienen. Zowel een consortium van aandeelhouders en banken, investeringsmaatschappij Bain Capital, EP Equity van de Tsjechische zakenman Daniel Kretinsky in combinatie met Attestor en Atos-aandeelhouder Onepoint in samenwerking met Butler Industries.

Het voorstel van Bain Capital wordt door Atos niet in overweging genomen. De Franse IT-reus wil de andere drie voorstellen de komende weken bestuderen.

Onderhandelingen met Franse overheid

Atos onderhandelt ook met de Franse overheid over een overname van de activiteiten Advanced Computing, Mission-Critical Systems en Cybersecurity Products. Het meldt daarbij dat de drie herstructureringsvoorstellen die het bestudeert voor een dergelijke overname ruimte bieden.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!