Witold Kepinski - 16 mei 2024

Partner Advisory Board - PAB is belangrijk voor strategische groei

Toonaangevende technologieleveranciers erkennen dat Parrtner Advisory Board (PAB's) een strategisch hulpmiddel zijn voor het vormgeven van klantstrategieën en het stimuleren van groei. Nu 73,1% van de wereldwijde IT-business nu via partners wordt geleverd, is strategische afstemming met de belangrijkste partners van een leverancier belangrijker dan ooit.

Partner Advisory Board - PAB is belangrijk voor strategische groei image

Maak van feedback uw grootste troef

Wanneer ze goed worden uitgevoerd, spelen PAB's een cruciale rol om ervoor te zorgen dat beide partijen effectief zijn toegerust om te voldoen aan de steeds veranderende klantbehoeften en markteisen.   Deze gids is bedoeld voor partnerleiders en professionals die op zoek zijn naar een diepere samenwerking met partners en onderzoekt best practices voor het opzetten, uitvoeren en optimaliseren van PAB's. 

Wat is een PAB?

Een PAB is een groep invloedrijke partners die inzichten en feedback geven om leveranciers te helpen hun strategieën te verfijnen en de wederzijdse groei te stimuleren. Deze raden functioneren als denktanks en bieden gestructureerde kanalen om prioriteiten op één lijn te brengen en gezamenlijk succes te bevorderen. Regelmatige persoonlijke en virtuele bijeenkomsten stellen leveranciers in staat de relaties met belangrijke partners uit te breiden, feedback te verzamelen, uitdagingen aan te pakken en het bedrijf te versterken. Wanneer ze goed worden beheerd, verbeteren PAB's een bedrijf, wat leidt tot een gezonder klantenbehoud en wederzijdse groei.

Wat is de strategische rol van een PAB?

PAB's vervullen zes cruciale rollen: het stimuleren van afstemming, wederzijdse feedback, samenwerking, kennisdeling, het opbouwen van relaties, belangenbehartiging en interne evangelisatie. Wanneer ze effectief worden uitgevoerd, werken deze rollen samen en verbeteren ze de bedrijfsresultaten.

Partners beschouwen PAB's als productief en nuttig

Het begrijpen van de percepties van partners over PAB's is belangrijk om ervoor te zorgen dat de PAB-ervaring voor beide partijen voordelig is en tot uitvoerbare veranderingen leidt. Volgens een recent onderzoek van Canalys beschouwen de meeste partners PAB's als productief en nuttig. Bij andere partners bestaat er enige terughoudendheid, waarschijnlijk als gevolg van eerdere PAB's die er niet in slaagden zinvolle doelstellingen te verwezenlijken. Leveranciers moeten proberen te begrijpen hoe hun partners de effectiviteit van eerdere PAB's zien, de zorgen van eventuele sceptici aanpakken en vervolgens een raamwerk gebruiken om een ​​PAB-strategie te creëren die wederzijdse groei en leren stimuleert.

Lees meer op de website van Canalys en vraag gratis het rapport aan.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!