Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2024

Orisha neemt Optimizers over van Main Capital Partners

Main Capital Partners verkoopt het in Nederland gevestigde Optimizers aan Orisha, een Franse leverancier van bedrijfssoftware voor de bouw, vastgoed, detailhandel/groothandel en gezondheidszorg. Optimizers is een Europese leverancier van e-commerce software, die klanten ondersteunt in het verbeteren van e-commerceprocessen. De overname is ondersteund door TA Associates.

Orisha neemt Optimizers over van Main Capital Partners image

Main Capital Partners deed in 2019 een strategische investering in Optimizers. Optimizers heeft sindsdien haar productpropositie uitgebreid tot een softwaresuite in e-commerce. Ook is de internationale slagkracht verstevigd in Noordwest-Europa en de VS, waar momenteel ongeveer 170 medewerkers werkzaam zijn. De softwarebusiness van het bedrijf is onder meer uitgebreid door drie strategische overnames. De recurring omzet is hierdoor verzevenvoudigd.

'Nieuw hoofdstuk'

Stefan van Diggelen, CEO van Optimizers, licht de combinatie met Orisha toe: “We kijken terug op een succesvolle samenwerking met Main, waarin we onze marktpositie aanzienlijk hebben uitgebreid en we ook onze organisatie hebben kunnen optimaliseren, waardoor de algehele prestaties van het bedrijf zijn verbeterd. Kijkend naar de toekomst zijn we enthousiast om samen met Orisha aan dit nieuwe hoofdstuk voor Optimizers te beginnen. Deze stap vergroot niet alleen onze gezamenlijke expertise en ervaring, maar het versterkt vooral ons vermogen om onze klanten wereldwijd een uniforme commerce-ervaring te bieden.”

“We zijn trots om deze belangrijke mijlpaal voor Orisha aan te kondigen. De overname van Optimizers biedt nieuwe perspectieven voor de groep. Dankzij deze transactie wordt Orisha een belangrijke speler in Omnichannel Unified Commerce software in Europa en zal het actief deelnemen aan de transformatie van deze sector. We kijken ernaar uit om deze transactie met Main Capital af te ronden, en om de nieuwe groeimogelijkheden te verkennen die deze ons zal brengen,” voegt Jacques Ollivier, CEO van Orisha, toe.

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main Capital en lid van de Raad van Commissarissen van Optimizers: “Door middel van Main’s gespecialiseerde investeringsstrategie, hebben we ondersteund in het transformeren van de business naar een veerkrachtig businessmodel. Dit hebben we gedaan door te focussen op het substantieel verhogen van de recurring omzet van Optimizers. Met een sterke (internationale) autonome groei, aangevuld met drie strategische add-on acquisities en gevolgd door een sterke up- en cross-sell executie, is de recurring omzet verzevenvoudigd. We feliciteren Optimizers met dit nieuwe hoofdstuk samen met Orisha; we zijn ervan overtuigd dat Orisha een perfect nieuwe thuis is voor Optimizers om dit groeiverhaal voort te zetten.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!