Redactie - 27 mei 2024

Europese Google Translate-rivaal DeepL is 2 miljard dollar waard

Het Duitse DeepL, een vertaaldienst aangedreven door kunstmatige intelligentie, heeft nog eens 300 miljoen dollar aan nieuwe financiële middelen opgehaald. De deal verhoogt de waardering van de Google Translate-rivaal naar 2 miljard dollar en laat zien dat – ook Europese – investeerders nog steeds enthousiast zijn over AI.

Europese Google Translate-rivaal DeepL is 2 miljard dollar waard image

De financieringsronde die van DeepL een ‘dubbele unicorn’ maakt, werd geleid door durfkapitaalonderneming Index Ventures. Iconiq Growth en Teachers’ Venture Growth kwamen aan boord als nieuwe investeerders, terwijl bestaande investeerders IVP, Atomico en WiL ook weer deelnamen. Het Duitse bedrijf is nu dubbel zoveel waard als in januari 2003, toen het na een investering van 100 miljoen dollar werd gewaardeerd op 1 miljard dollar.

Trein niet missen

DeepL werd in 2017 opgericht door huidig CEO Jaroslaw Kutylowski en is in korte tijd een geduchte concurrent voor Google Translate geworden. In een gesprek met CNBC zei Kutylowski dat hij ‘heel veel vertrouwen’ had in de waardering van 2 miljard dollar voor zijn bedrijf en dat hij vindt dat deze waardering nog ‘vrij gematigd’ is. Winstgevend is DeepL nog niet, maar de AI-markt is momenteel zo booming, dat investeerders deze trein duidelijk niet willen missen.

Met het nieuwe kapitaal wil de onderneming uit Keulen, die intussen zo’n duizend werknemers telt, zijn R&D en ontwikkeling blijven voeden. Tegelijk wil DeepL meer voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.

In samenwerking met Data News.


DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!