Redactie - 30 mei 2024

SAP en AWS verbeteren ERP-ervaring met generatieve AI

SAP en Amazon Web Services (AWS) verbeteren samen de ERP-ervaring met behulp van generatieve AI (genAI). Ook werken ze aan nieuwe chips voor SAP Business AI.

SAP en AWS verbeteren ERP-ervaring met generatieve AI image

Klanten krijgen via de genAI-hub binnen SAP AI Core toegang tot een brede selectie van geavanceerde taalmodellen, die naadloos in de SAP-oplossingen geïntegreerd kunnen worden. Het gaat onder andere om de genAI-modellen van Amazon Bedrock, zoals Anthropic en Amazon Titan. Met de taalmodellen kunnen SAP-gebruikers hun eigen AI-applicaties ontwikkelen, gericht op hun specifieke data.

SAP en AWS ontwikkelen daarnaast samen nieuwe modellen die worden aangeboden binnen Amazon Bedrock in de genAI-hub. Daarmee ontstaan nieuwe genAI-usecases voor finance en product lifecycle management binnen SAP-oplossingen.

Chips voor SAP Business AI

SAP gaat verder gebruikmaken van speciale chips van AWS voor het trainen en implementeren van haar toekomstige Business AI-aanbod. Deze chips, genaamd Trainium en Inferentia, zijn geoptimaliseerd voor taken op het gebied van AI en machine learning.

In een proof-of-concept hebben SAP-engineers met behulp van Trainium en Inferentia2 de verwerkingstijd voor training en verfijning van genAI-taalmodellen met maar liefst 21 dagen weten te verkorten, zegt SAP. Eerder duurde dat proces nog 23 dagen, waarbij gebruik werd gemaakt van vergelijkbare Amazon EC2-instances.

Op het gebied van chips wordt ook gewerkt aan nieuwe Graviton4-chips voor SAP HANA Cloud. De huidige Graviton3-chips realiseren al meer rekenkracht en een kleinere CO2-voetafdruk. De nieuwe generatie chips moet de prestaties en efficiency verder verhogen. 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!