Redactie - 30 mei 2024

Reorganisatie Cisco treft ook Belux: managing director Cisco Belux mogelijk weg

De reorganisatie bij Cisco treft ook de Belgisch-Luxemburgse infrastructuur. Zo’n 25 mensen, waaronder topman Arnaud Spirlet, moeten het bedrijf verlaten. Daarnaast wil Cisco naar verluidt de Belux-structuur overzetten naar een Benelux-structuur.

Reorganisatie Cisco treft ook Belux: managing director Cisco Belux mogelijk weg image

Computable vernam dat van de 450 mensen die in België voor Cisco werken er binnenkort minstens 25 moeten gaan. Het zou zowel om ontslagen in het Europese Cisco-service-center als de Belgische entiteit gaan. Bij dat vertrek zit ook Arnaud Spirlet, die sinds 2016 de Belgische afdeling leidt. Hij is er momenteel managing director. Eerder was hij Europees topman bij Logicalis en werkte hij jarenlang voor Unifi (Mitel) en Siemens.

Cisco kondigde in februari al aan dat het vijf procent van haar personeelsbestand zou schrappen. Dat komt neer op vierduizend jobs wereldwijd. Vorig jaar telde Cisco wereldwijd 85.000 werknemers.

In een reactie aan Data News verwijst Cisco naar de toen aangekondigde herstructurering, maar het doet geen uitspraken over de ontslagen in België of de aantallen. Wel zegt het bedrijf dat Spirlet de beslissing heeft gemaakt om het bedrijf te verlaten. Niklas Andersson, vicepresident van de Northern Europe region, leidt de organisatie tot er een nieuwe topman wordt aangeduid. Dat Cisco naar een Benelux-organisatie transformeert wordt niet bevestigd.

In samenwerking met Data NewsDutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!