Witold Kepinski - 04 juni 2024

Atos Sovereign AI wordt aangedreven door Dell Technologies

Atos lanceert Atos Sovereign AI, een aanbod van Dell Technologies voor de productie en het onderhoud van AI- en generatieve AI-modellen (GenAI). Dit aanbod is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven op het gebied van datasoevereiniteit, dataprivacy en latentie. Atos Sovereign AI is een end-to-end portfolio dat gebruikmaakt van een referentiearchitectuur op basis van Dell’s hoogwaardige oplossingen en dat een kader en op maat gemaakte diensten van Atos omvat. Dit stelt organisaties in staat volledige controle te behouden over hun data en AI-modellen.

Atos Sovereign AI wordt aangedreven door Dell Technologies image

Het nieuwe aanbod standaardiseert de aanpak en operationaliseert de implementatie van AI- en GenAI-modellen in een zeer schaalbare en veilige omgeving voor een breed scala aan use cases in sectoren als de gezondheidszorg, de publieke en financiële sector en nutsbedrijven. Atos Sovereign AI is nu beschikbaar in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wordt geleidelijk ook in andere landen uitgerold. Het is volledig aanpasbaar aan lokale implementatienormen op het gebied IT-soevereiniteit en -praktijken.

Atos biedt Managed Services voor Machine Learning Operations (MLOps) en applicatie-integratie voor AI-productiemodellen die op locatie worden geleverd. Met een gestroomlijnde en allesomvattende aanpak - van MLOps tot hardware - biedt Atos Sovereign AI end-to-end oplossingen die diensten omvatten als analyses van bedrijfsbehoeften en use cases, modelselectie, aanpassing en implementatie. De oplossing ondersteunt publieke en private organisaties die AI-gestuurde strategieën willen implementeren en tegelijkertijd de risico's van publieke AI-modellen willen adresseren, zoals verlies van intellectueel eigendom, datalekken, gebrek aan compliance en privacyschending. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat 79 procent van de bedrijfsstrategen AI en analytics als een cruciale succesfactor voor hun business beschouwen. Desondanks aarzelt 37 procent om GenAI te implementeren vanwege een gebrek aan soevereiniteit.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft Atos een innovatief, op maat gemaakt kader ontwikkeld dat AI-software dichtbij de gegevens van een onderneming laat draaien en de volledige AI-hardware en -software beveiligt. Atos Sovereign AI is gebaseerd op virtualisatietechnologieën, waardoor de infrastructuur die nodig is voor AI dynamisch wordt geoptimaliseerd, terwijl de prestaties en toewijzing van bronnen worden bewaakt.

GenAI

Aangepaste services worden geleverd bovenop een speciale Dell-toepassing op locatie om bedrijven volledige controle te geven over hun gegevens, AI en GenAI-modellen. De on-premises monitoringfuncties maken daarnaast een betere kostenplanning mogelijk, terwijl het lokaliseren van de rekencapaciteit dichtbij data de latentie in zowel online als offline omgevingen verlaagt. De gestandaardiseerde MLOps-aanpak maakt gebruik van Kubernetes-clusters, herbruikbare modelbibliotheken en API-oproepformats om het gebruik van bronnen te optimaliseren en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Om AI- of GenAI-projecten succesvol van pilot naar productie op te schalen, kunnen organisaties vertrouwen op de expertise van Atos' wereldwijde Technology Consulting, en haar ervaring met data-analyse en AI. Deze worden aangevuld met lokale, gespecialiseerde servicecentra en een netwerk van Atos Inno'Labs die datawetenschappers, AI/MLOps-specialisten en lokale innovatie-ecosystemen samenbrengen.

MLOps

“De combinatie van Dell's leiderschap in on-premises oplossingen en Atos’ expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie en MLOps - gecombineerd met een flexibele aanpak - biedt organisaties de mogelijkheid succesvol de transitie door te maken naar soevereiniteit, evenals een naadloze integratie om maximaal te profiteren van AI en GenAI”, zegt Stéphane Richard, Global Head Technology Services van Atos.

“Atos en Dell Technologies hebben in de loop der jaren een sterk partnership tot stand gebracht. Hierbij richten we ons op het aanbieden van innovatieve oplossingen die inspelen op veranderende klantbehoeften. Door deze samenwerking kunnen we organisaties toegang bieden tot geavanceerde AI-technologie, waarbij zij de volledige controle en soevereiniteit over hun data behouden. Met dit partnership geven we gezamenlijk invulling aan onze missie om veilige, betrouwbare en verantwoorde AI-oplossingen te bieden”, aldus Jason Ward, VP Global Alliances EMEA van Dell Technologies.

Atos Sovereign AI wordt geleverd door Atos Technology Services, een bedrijfsonderdeel van Atos Tech Foundations. Technology Services biedt Technology Consultancy, op maat gemaakte diensten, integratie en VAR en ondersteuning op het gebied van onderhoud.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!