Witold Kepinski - 06 juni 2024

GTDC Summit EMEA over Business Case for AI, Sustainability en Marketplaces

Top executives kwamen deze week bijeen om de nieuwste trends, ontwikkelingen en andere zaken in de ICT-industrie te bespreken tijdens de 20e jaarlijkse GTDC Summit EMEA-conferentie, georganiseerd door de Global Technology Distribution Council. Dit jaar behandelde het evenement verschillende belangrijke onderwerpen voor technologieleveranciers en distributeurs, met keynotes van relevante sprekers en opinieleiders die de paneldiscussies leidden.

GTDC Summit EMEA over Business Case for AI, Sustainability en Marketplaces image

AI en het snelle tempo waarin innovatie plaats vindt waren een centraal onderwerp. Wereldwijde distributeurs blijven investeren in platforms, programma's en diensten om het succes van hun leveranciers en ICT-partners, alsmede de bedrijven en consumenten die door hen worden ondersteund, te waarborgen. 

“Innovatie betekent weinig zonder de systemen en verkoopondersteuning in het hele channel eco systeem op te schalen,” zei Frank Vitagliano, CEO van de GTDC. “Distributeurs hebben altijd die rol gespeeld en blijven hun bekwaamheden, tools en programma's uitbreiden om deze nieuwe technologieën te stimuleren. Van de meest geavanceerde AI-gestuurde applicaties en cybersecurity-aanbiedingen tot de nieuwste cloud based zakelijke oplossingen. Ze versterken en betrekken de leveranciers- en partner communities in hun inspanningen.”

Cloud Markplaats

In zijn openingswoorden benadrukte Vitagliano ook de services die distributeurs bieden en die in de toekomst cruciaal zullen blijven en niet gemakkelijk kunnen worden gerepliceerd, zoals logistiek, facturering en kredietverlening. “Net zo belangrijk voor het succes van het kanaal zijn investeringen in cloud-marktplaatsen en platforms die de samenwerkingsmogelijkheden tussen solution providers en vendor partners vergroten. De transitie van bedrijfsmodellen en portfolio’s is een belangrijke reden waarom de toegevoegde waarde van distributeurs groter wordt en naar verwachting de komende jaren nog meer momentum zal krijgen, waarbij het kanaal nog meer zal vertrouwen op de collectieve middelen en vindingrijkheid van de distributeurs.”

Hij benadrukte ook enkele van de nieuwste publicaties van GTDC, waaronder het "Beyond the Marketplace Report" over de trends in digitale inkoop en betrokkenheid. De nieuw uitgebrachte "Vendor’s Guide to Market Data" biedt inzicht in het data-ecosysteem en beschrijft de verschillende diensten die beschikbaar zijn voor de leveranciersgemeenschap. Beide publicaties kunnen gratis worden gedownload van de GTDC Knowledge Hub.

Andere hoogtepunten van GTDC Summit EMEA

De evolutie binnen de ICT-industrie was een overheersend thema op de bijeenkomst van dit jaar. Sprekers en panelleden benadrukten de huidige en toekomstige staat van distributie en het channel eco-system en bespraken onderwerpen die de manier waarop bedrijven technologieën aanschaffen, gebruiken en vernieuwen aanzienlijk kunnen veranderen. De sessies gingen over:

Sustainability Project Wereldwijde ESG-leiders uit de leveranciers- en distributiegemeenschap kwamen bijeen voor een voorbespreking over de nieuwste duurzaamheidsinitiatieven en best practices. Tijdens die sessie leerden de deelnemers over het nieuwe GTDC sustainability project, dat de ontwikkeling betreft van een wereldwijde database met informatie over de levenscyclus van verschillende IT-systemen. Van productie, verpakking en verzending tot end-of-life en recyclingactiviteiten, het meten en volgen van energie- en materiaalgebruik en andere factoren zal partners en consumenten helpen om opties te evalueren en een groeiende lijst van wereldwijde nalevingsvereisten aan te pakken. Blijf het project volgen voor meer details van GTDC's nieuwbenoemde projectleider Dominique Deklerck

GTDC’s CEO leidde ook een paneldiscussie met verschillende gerenommeerde distributie-executives, waaronder David Grant, CEO van Westcon International; Phillipe Jarre, President van Mindware Group; Miriam Murphy, President van Europa voor TD SYNNEX; en Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate.

IDC’s Philip Carter deelde zijn inzichten over de opkomst van Generatieve AI en de huidige en potentiële impact ervan op de IT- en algemene zakelijke communities. Deze technologieën worden gezien als een katalysator voor wereldwijde innovatie die zullen zorgen voor blijvende investeringen die de verkoop in de ICT-industrie voor de komende jaren zullen stimuleren

Emily Mansfield of the Economist Intelligence Unit (EIU) wees op verschillende positieve signalen voor de wereldwijde financiële omgeving, waaronder de verwachte verzachting van inflatie en monetaire beleidsmaatregelen in EMEA. Potentiële obstakels voor dat optimistische vooruitzicht omvatten onrust met betrekking tot aankomende verkiezingen en voortdurende conflicten

Het volgende wereldwijde evenement van de raad zal de GTDC Summit North America zijn, gepland voor 19 - 20 februari 2025, in het Mission Pacific & Seabird Resort in Oceanside, CA. Meer details zullen binnenkort beschikbaar zijn. GTDC zal binnenkort meer details delen over de evenementen van volgend jaar.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!