Wouter Hoeffnagel - 03 juli 2024

AWS-partner Dynatrace integreert met AWS Application Migration Service

Dynatrace integreert zijn observability platform met AWS Application Migration Service (MGN). Zo kunnen klanten bij het omarmen van de AWS cloud direct gebruik maken van het Dynatrace-platform.

AWS-partner Dynatrace integreert met AWS Application Migration Service image

Met AWS MGN kunnen bedrijven applicaties en infrastructuur efficiënt en veilig verplaatsen naar de AWS Cloud terwijl ze tijdens de migratie operationeel blijven. Met de integratie kunnen organisaties het Dynatrace-platform automatisch installeren en implementeren vanaf het moment dat ze de AWS Cloud gebruiken, waardoor ze direct toegang hebben tot uitgebreide observability. Hierdoor kunnen organisaties de voordelen van de cloud met vertrouwen omarmen en de beste gebruikerservaringen bieden.

De integratie van Dynatrace met AWS MGN stelt organisaties in staat om het Dynatrace-platform te gebruiken voor:

  • Het optimaliseren van prestaties: door applicaties continu te monitoren en potentiële problemen automatisch aan te pakken voordat ze escaleren, helpt Dynatrace teams met het behoud van hoge prestaties en beschikbaarheid.
  • Kostenbeheersing: door te begrijpen welke onderdelen van een applicatie de meeste resources gebruiken, stelt Dynatrace teams in staat om bij te sturen en kosten te verlagen.
  • Gebruikerservaringen begrijpen: gedetailleerde inzichten in gebruikersinteracties helpen teams met het verbeteren van de gebruikerservaring, wat leidt tot een hogere tevredenheid.
  • Compliance en beveiliging: Dynatrace biedt gedetailleerde logs en metrics, waardoor teams voldoen aan wettelijke vereisten en ongebruikelijke activiteit kunnen detecteren.

'Migratieproces kan een uitdaging zijn'

“Om nieuwe en bestaande applicaties te schalen en tegelijkertijd de kosten te beheersen, migreren bedrijven extra workloads naar de cloud”, zegt Jevin Jensen, Research Vice President, Intelligent CloudOps Markets bij IDC. “Zo’n migratie belooft betere bedrijfsresultaten, maar het proces zelf kan een uitdaging zijn. IT-leiders moeten een totaaloplossing overwegen die hun observability-platform integreert met hun public cloud provider. Alleen dan krijgen bedrijven volledig inzicht in hun huidige on-premises workloads en bieden ze goede prestaties tijdens en na de migratie.”

“We zijn erg blij dat we als eerste AWS-partner geïntegreerd zijn met AWS Application Migration Service”, zegt Jay Snyder, SVP, Global Partner and Alliances bij Dynatrace. “Deze integratie helpt onze gezamenlijke wereldwijde klanten hun cloudmigratie en modernisering op snelheid en schaal te versnellen. Een inspanning als deze vereist volledige zichtbaarheid in applicatieprestaties. Met bruikbaar, gecontextualiseerd inzicht en geavanceerde AI en automatisering binnen handbereik kunnen gebruikers van Dynatrace hun digitale transformatie met meer vertrouwen in de stabiliteit en veiligheid van hun omgeving uitvoeren.”

De integratie tussen Dynatrace en AWS Application Migration Service is nu beschikbaar. Meer informatie is te vinden in deze blogpost van Dynatrace.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!