Redactie - 24 februari 2016

Samsung en Facebook sluiten virtual reality (vr) pact

Tijdens een Samsung event aan de vooravond van het MobileWorld Congress (MWC) 2016 verscheen plots Facebook-ceo Mark Zuckerberg op het podium, om de samenwerking tussen Facebook en Samsung in virtual reality kracht bij te zetten.

Virtual reality was één van de belangrijke thema's op het groots opgezette evenement van Samsung in Barcelona. De meer dan 3.000 bezoekers kregen allemaal een VR-bril van de Koreanen op de neus geduwd, en zowel de Galaxy S7, de S7 Edge en de Gear 360 camera werden tijdens een indrukwekkende show deels voorgesteld in 'virtuele realiteit'.

In een dergelijke context verbaast het allicht al minder dat ook Zuckerberg opdaagde op het event. In 2014 betaalde Facebook immers 2 miljard dollar voor de overname van Oculus, dat nauw samenwerkt met Samsung aan zijn Gear VR headsets.

Zuck stond plots op het podium na een demo met de Gear 360. Het Facebook-opperhoofd geeft later deze week nog een keynote op het Mobile World Congress zelf, maar sprak zondagavond enkel over VR als the next big thing in technologie.

"Binnenkort leven we in een wereld waarin iedereen dingen kan meemaken alsof hij er zelf bij was", klonk het. "Beeld je in dat je samen met je vrienden rond een kampvuur kan gaan zitten, wanneer je maar wil. Of dat je op eender welke locatie in de wereld een event kan organiseren. Al die dingen worden straks perfect mogelijk."

"Dat is de reden waarom Facebook zo inzet op VR", aldus de ceo. "Omdat we hopen dat we dergelijke sociale ervaringen zo snel mogelijk kunnen leveren. VR wordt de meest sociale technologie ooit. Je blijft niet passief aan de zijlijn zitten, maar je kan actief deelnemen."

Zuckerberg kondigde ook aan dat het zijn streamingtechnologie voor 360°-video binnen enkele weken naar de Gear VR brengt.

Creepy

Overigens was het wel degelijk Zuckerberg die de show stal op het event van Samsung, op het enge af zelfs. Nadat het duidelijk was wie er op het podium stond, stormden er honderden fotografen en cameramensen naar het vierkante podium dat centraal in de zaal was opgesteld.

Hoewel Zuck op een professionele manier zijn toespraak afwerkte, zag je hem toch even fronsen bij zoveel verafgoding. De reactie van het publiek zegt alvast veel over de status die de oprichter van Facebook dezer dagen geniet.

Het resultaat was dat Zuckerberg met zweetplekken onder de oksels het podium verliet. En dat hij het was die aan het begin van het Mobile World Congress the talk of town was, in plaats van de nieuwe toestellen.

In samenwerking met Datanews

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!