Witold Kepinski - 21 april 2016

Cisco, Fast Lane en stichting NASC koppelen jong talent aan IT-bedrijven

Cisco, Fast Lane en stichting NASC koppelen jong talent aan IT-bedrijven image

Cisco, Fast Lane en stichting NASC koppelen jong talent aan IT-bedrijven. Dit gebeurt tijdens het Next Cisco Generation Event op vrijdag 22 april tussen 14.00 en 17.00 uur bij het Cisco kantoor te Amsterdam.

Het event is een samenwerking tussen Cisco, Fast Lane en stichting NASC en heeft als doel om jonge talenten te koppelen aan IT-bedrijven. Er nemen ongeveer 70 mbo- en hbo-studenten deel. Het event wordt, in deze vorm, voor de eerste keer in Nederland georganiseerd. op 

Herman Goedman, directeur Fast Lane Benelux: "Het huidige tekort aan ICT'ers wordt niet opgelost door specialisten bij andere organisaties 'weg te kopen', maar door nieuwe specialisten te ontwikkelen. Fast Lane springt hierop in met Talent@Work: een programma waarin jong talent aan de slag gaat bij bijvoorbeeld een Cisco-partner en tegelijkertijd trainingen volgt en certificeringen behaalt. Het Next Cisco Generation Event is erop gericht studenten enthousiast te maken deze stap te zetten en de rol van netwerkengineer in de gedigitaliseerde wereld in te vullen."

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland: "Voor bedrijven is het van groot belang om jong IT-talent aan te trekken. Cisco levert met de Networking Academy een actieve bijdrage om jonge mensen op te leiden. Met het Cisco Next Generation Programma willen wij jonge talenten de kans geven om in korte tijd opgeleid te worden tot gecertificeerd netwerkspecialist. Zij gaan aan de slag bij onze IT-partners en klanten die we met het programma de zekerheid geven dat de kandidaten niet alleen beschikken over de juiste IT-kennis, maar ook dat hun flexibiliteit, ambities en vooropleiding passen bij de organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier de stap van opleiding naar werk zo soepel mogelijk maken, zowel voor de studenten als voor de bedrijven die zitten te springen om gecertificeerde medewerkers."

Door: Witold Kepinski

 

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!