Witold Kepinski - 07 juli 2017

Global Knowledge lanceert Cisco Channel Academy

Tijdens de jaarlijkse Beach Party van Cisco, waarin Cisco haar partners heeft bedankt voor de fijne samenwerking in het fiscale jaar 2017, heeft Global Knowledge de Cisco Channel Academy geïntroduceerd.

De Cisco Channel Academy is een opleidingsprogramma van Global Knowledge speciaal bedoeld voor commerciële medewerkers werkzaam bij een Cisco channel partner. Het programma heeft als doel het verkoopproces en de prestaties van commerciële medewerkers structureel te verbeteren. Aan de hand van verschillende sessies wordt de vereiste Cisco productkennis ontwikkeld en aangevuld met commerciële vaardigheden.

“Om als Cisco partner goed oplossingen en diensten te kunnen verkopen is technische kennis in combinatie met commerciële vaardigheden cruciaal. We kregen dan ook als Cisco opleider regelmatig de vraag vanuit het Cisco-kanaal om Cisco productkennis en verkoopvaardigen te combineren,” vertelt Dick Goettsch, Business Development Manager bij Global Knowledge. “Door het oprichten van de Cisco Channel Academy zijn we nu beter instaat om Cisco partners te ondersteunen in hun verkoopprocessen.” 

De Cisco Channel Academy werd op een ludieke wijze tijdens de beach party onder de aandacht gebracht. Er werden foto’s gemaakt van de gasten die direct werden afgedrukt en meegegeven in een Cisco Channel Academy passe partout.

Modulair programma

Het Cisco Channel Academy programma heeft een modulaire opzet en wordt in overleg met de Cisco partner samengesteld. Zo kan er bijvoorbeeld voor productgerichte modules gekozen worden uit de thema’s Collaboration, Datacenter, Security, Wireless of Enterprise Networking.

Er wordt geleerd welke producten en diensten onder ieder thema vallen, waar en hoe de verschillende producten en diensten kunnen worden gepositioneerd, wie de concurrentie is en hoe deze voor te blijven.

Daarnaast wordt in overleg bepaald welke salesvaardigheden tijdens de trainingen worden aangeleerd. Voorbeelden van onderwerpen zijn: belvaardigheden (gespreksvoering, vertrouwen winnen), accountmanagement (oplossingsgericht verkopen, klantanalyse, gespreksstructuur) en creatief onderhandelen (maximaliseren deal size en marge).

Ga voor meer informatie naar: https://www.globalknowledge.nl/cisco-channel-academy

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!