Redactie - 30 augustus 2017

Juniper Contrail Security beschermt applicaties in de cloud

Juniper Contrail Security beschermt applicaties in de cloud image

Juniper Networks, speler in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert Juniper Contrail Security. Deze beveiligingsoplossing met mogelijkheden voor microsegmentatie is volgensde Amerikaanse netwerkleverancierspeciaal ontwikkeld om bedrijven en aanbieders van Software-as-a-Service (SaaS)-diensten te helpen met het beschermen van applicaties die in uiteenlopende cloud-omgevingen draaien.

Contrail Security minimaliseert volgens Juniper Networks de risico’s die gepaard met moderne cloud-gebaseerde workloads en applicaties. De oplossing biedt ICT-professionals meer overzicht en grip met vereenvoudigde processen die worden aangestuurd op intentiegebaseerde beveiligingsregels. Deze regels kunnen worden geïntegreerd met bestaande beveiligingsmechanismen en gevirtualiseerde omgevingen.

Met Contrail Security beweert Juniper Networks te helpen bij transformatie van de manier waarop bedrijven en aanbieders van SaaS-diensten hun cloud-applicaties in heterogene omgevingen beschermen, beheren en bewaken. De combinatie van Contrail Security met de geautomatiseerde bedreigingsdetectie en toepassing van beveiligingsregels van de Software Defined Secure Networks-oplossing van Juniper resulteert in een geïntegreerd en optimaal aanpasbaar beveiligingsplatform dat effectief kan reageren op elke bedreiging.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

Juniper Contrail Security helpt bedrijven met het indammen van risico’s rond applicaties die in elke cloud-omgeving draaien. De oplossing biedt geautomatiseerde detectie van het applicatieverkeer en dynamische toepassing van beveiligingsregels om bedreigingen binnen het netwerk een halt toe te roepen. Juniper Contrail Security biedt hiertoe onder meer: 

Consistente, intentiegebaseerde beveiligingsregels: Beheerders kunnen op simpele wijze beveiligingsregels instellen om voor slimme microsegmentatie te zorgen in uiteenlopende cloud-omgevingen, zoals OpenStack, Kubernetes, bare metal server-omgevingen en public clouds.

Toepassing van beveiligingsregels op diverse punten binnen het netwerk: Contrail Security maakt gebruik van gedistribueerde beveiligings- en netwerkregels voor het inrichten van verdedigingsmechanismen en het beschermen van applicaties tegen cyberbedreigingen. Voor uitgebreider bescherming kan de oplossing worden geïntegreerd met next-generation virtual firewalls.

Inzicht in het applicatieverkeer en geavanceerde analysemogelijkheden: De oplossing brengt orchestration en analyse- en visualiseringsmogelijkheden naar hybride cloud-omgevingen en reduceert risico’s rond ongeoorloofd netwerkverkeer door het in kaart brengen van datastromen tussen applicaties. Contrail Security diepgaand inzicht in interacties tussen applicaties en zet technologie voor machineleren in om afwijkend netwerkgedrag te signaleren en passende herstelmaatregelen te treffen.

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!