Parkeerapps: gemakkelijk, maar pas op voor verborgen kosten
Parkeerapps zijn populair en maken parkeren flexibeler, maar uit een recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat ze ook verborgen kosten en frustraties met de klantenservice met zich mee kunnen brengen. Meer dan 10.000 panelleden werden ondervraagd over hun ervaringen, en hoewel de algemene tevredenheid hoog is, zijn er duidelijke knelpunten.

De Consumentenbond testte tien parkeerapps op gebruikskosten, functies en klantenservice. Tango Parkeren (9,3) en de Rabo App (9,0) kwamen als winnaars uit de bus qua klanttevredenheid. EasyPark scoorde daarentegen het laagst met een 6,3, voornamelijk vanwege slecht bereikbare klantenservice en hoge kosten. Recentelijk verhoogde EasyPark, net als Yellowbrick, de servicekosten, waardoor gebruikers soms tot wel €7 extra per parkeersessie moeten betalen.
Een ander veelvoorkomend probleem is het automatisch doorlopen van parkeeracties als gebruikers wegrijden, wat leidt tot onnodige kosten. Slechts drie van de tien geteste apps stoppen de parkeeractie automatisch.
De bereikbaarheid van de klantenservice laat bij veel apps te wensen over. Ruim een derde van de gebruikers die contact zochten, ervoer problemen. Sommige apps zijn buiten kantooruren niet bereikbaar of bieden zelfs geen telefonische ondersteuning, zoals de Rabo App en Ease2Pay-On the Go.
Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, benadrukt: "Parkeerapps zijn in de basis een goed idee, maar ze moeten feilloos werken. Gebrekkige klantenservice én oplopende kosten zorgen voor veel frustratie." De Consumentenbond adviseert automobilisten dan ook om kritisch te kiezen en niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar functionaliteit en de bereikbaarheid van de klantenservice.