Video wordt de nieuwe standaard in B2B-marketing
Uit onderzoek van de LinkedIn Marketing Collective blijkt dat video een steeds belangrijkere rol speelt in B2B-marketing. Volgens de bevindingen is video hard op weg om de nieuwe taal van het zakendoen te worden, nu beslissers zich steeds vaker wenden tot visuele content voor inzichten en betrokkenheid.

Het onderzoek toont aan dat traditionele B2B-marketing worstelt om de aandacht vast te houden. Maar liefst 81 procent van de B2B-advertenties slaagt er niet in voldoende aandacht te trekken. Video biedt daarentegen een effectieve manier om door de 'informatie-overload' heen te breken. Op LinkedIn is het aantal weergaven van video’s met 30 procent gestegen in een jaar tijd, en besluitvormers consumeren 26 procent meer video.
Meer effectiviteit en impact
Video blijkt niet alleen effectiever in het trekken van aandacht (1,5 keer meer dan statische content), maar ook in het overbrengen van de boodschap. Volgens het onderzoek wordt 95 procent van een videoboodschap onthouden, tegenover slechts 10 procent van tekstuele content. De sleutel tot dit succes is emotionele storytelling.
Het onderzoek voorspelt diverse trends die de toekomst van B2B-video vormgeven, waaronder:
- LinkedIn Native Creativity: Meer authentieke content, zoals video's van werknemers en blikken achter de schermen.
- The B2B Blockbuster Breakthrough: Het gebruik van filmische technieken met landschapformats, die zorgen voor een 140% hogere video-voltooiingsgraad.
- Brands Get into Character: Bedrijven die echte of fictieve karakters gebruiken om emotionele banden met hun publiek op te bouwen.
- Everybody’s Talking: Leidinggevenden en werknemers die rechtstreeks inzichten delen, waarbij berichten van CEO’s vier keer meer betrokkenheid genereren.
- AI’s Creative Uprising: Kunstmatige intelligentie die achter de schermen wordt gebruikt om rijkere, meer overtuigende verhalen te vertellen.
Video is volgens de onderzoekers een 'force multiplier' die bij elke fase van de B2B-klantreis een rol speelt. Korte video's van 7 tot 15 seconden trekken de aandacht, langere video's (>60 seconden) helpen bij de overwegingsfase en video’s met een duidelijke 'call to action' kunnen conversies met tot wel 170 procent verhogen.