Witold Kepinski - 01 februari 2018

Verizon ziet af van verkoop Huawei smartphones

Verizon ziet af van verkoop Huawei smartphones image

De Chinese telecomaanbieder Huawei is mogelijk wederom tegen een muur gelopen in de Verenigde Staten. Verizon heeft, onder politieke druk van de overheid, zijn plannen om mobiele telefoons gefabriceerd door Huawei te verkopen, teruggedraaid, volgens een bericht gepubliceerd door Bloomberg.

Hernieuwde angsten van Amerikaanse overheidsinstanties en wetgevers rond Huawei's vermoedelijke banden met Chinese spionage-inspanningen, een kwestie die het bedrijf bijna 15 jaar heeft geteisterd, is de schuld voor de uit elkaar vallen van de Verizon deal, volgens het Bloomberg-rapport dat dinsdag is gepubliceerd, dat citeerde anonieme bronnen die bekend zijn met de kwestie.

In het rapport staat dat Verizon heeft besloten Huawei's Mate 10 Pro, een smartphone die wordt gepositioneerd als een concurrent van Apple's iPhone en mobiele apparaten van Samsung, niet op te nemen in zijn productportfolio. De overstap volgt eerder deze maand op rapporten van carrierconcurrent AT & T, waarbij ook een deal werd gesloten om de Mate 10 Pro aan zijn klanten te verkopen.

Lees meer op de site van Bloomberg.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!